Cukraus šerkšnu nuklotos spurgos

Cukraus šerkšnu nuklotos spurgos

Sakoma – purus ir minkštas kaip sniegas. Už lango snaigėms nuklojus laukus ir medžius, o ant viryklės kaistant arbatinukui, laikas minkštumą ir purumą įsileisti į namus.

„Taip, – sako „Sekundės“ skaitytoja Evelina, atsiuntusi mums receptą. – Kalbame apie nuostabias minkštas varškės spurgas, tirpstančias burnoje ir labai tinkančias prie arbatos, už lango šalčiui paišant šerkšno raštus.“

Taigi skaitome reikalingų produktų sąrašą:

450 g varškės (ne iš pakelių, sausesnės);
6 valgomieji šaukštai cukraus;
3 kiaušiniai;
maždaug 6 valgomieji šaukštai miltų;
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
riebalų virti;
miltinio cukraus spurgoms pabarstyti.

Pasikviečiame pagalbininkus, jei jie namuose, ir pradedame:

1. Varškę mediniu šaukštu ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
2. Į miltus beriame kepimo miltelius ir sijodami beriame į varškę (ne visus iš karto). Maišome mediniu šaukštu ir vėl beriame miltų, kol maišyti tešlą šaukštu pasidarys gana sunku. Tešla turi išeiti lipni.
3. Giliame puode įkaitiname riebalus. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu riebalai bus per karšti, spurgos greitai apskrus, o vidus liks neiškepęs.
4. Šaukštą (šį kartą ne medinį) pamirkome šaltame vandenyje, juo atgnybiame nedidelį gabalėlį tešlos, drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą.
5. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Dar karštas varškės spurgas apibarstome miltiniu cukrumi.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų