Burokėlių gira – moterų sveikatai

Burokėlių gira – moterų sveikatai

Ar žinojote, jog burokėlių gira puikiai tinka moteriškų onkologinių ligų profilaktikai. Be to, šis gėrimas iš organizmą šalina šlakus. Jis taip pat tirpdo akmenis, saugo žarnyną nuo puvimą skatinančios fermentacijos, kraujagysles nuo užsikimšimo, o kepenis nuo visko, kas nereikalinga.

Burokėlių girą galima gaminti dviem būdais: be mielių ir su jomis.

Bemielė gira bus paruošta per tris–penkias dienas. Naudojant mieles – jau po paros ar dviejų.

Pirmas būdas

Jums reikės:

500 g burokėlių,

3 l vandens,

50 g ruginės duonos,

10 g mielių,

100 g cukraus.

Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite plonais gabaliukais ir padžiovinkite orkaitėje. Paskui užpilkite nedideliu kiekiu karšto vandens (kad vanduo apsemtų burokėlius) ir virkite. Nuovirą nupilkite, sudėkite į jį juodą duoną, cukrų, mieles ir pastatę šiltoje vietoje laikykite 1–2 dienas, kol surūgs.

Išvirtus likusius burokėlius galite panaudoti gamindami kitus patiekalus.

Antras būdas

Jums reikės:

1 burokėlio (didelio),

2 l vandens (virinto atvėsinto arba valyto),

4 valgomųjų šaukštų cukraus,

ruginės duonos (sudžiūvusia pluta).

Nuskustą burokėlį smulkiai sukapokite arba supjaustykite. Sudėkite į stiklainį, užpilkite verdančiu vandeniu. Įdėkite cukraus ir ruginės duonos su pluta. Stiklainį uždenkite marle ir leiskite bent tris dienas rūgti. Po to girą nukoškite, išpilstykite į jums patogią tarą ir gerkite į sveikatą.

„Sekundės“ inf.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų