Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)

Apelsinų ir migdolų pyragas (Portokalopita)

Šis desertas, pagamintas iš apelsinų ir filo tešlos, yra populiarus Kipre dėl savo drėgnos tekstūros ir gaivaus citrusinio skonio.

Ingredientai:

  • 1 pakuotė filo tešlos
  • 4 dideli apelsinai (sultys ir žievelė)
  • 200 g cukraus
  • 200 g graikiško jogurto
  • 4 kiaušiniai
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • Migdolų pabarstymui

Gaminimas:

  1. Susmulkinkite džiovintą filo tešlą į mažus gabalėlius.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi, įmaišykite jogurtą, apelsinų sultis, žievelę ir aliejų.
  3. Įdėkite kepimo miltelius ir po truputį įmaišykite filo tešlą.
  4. Supilkite masę į kepimo formą ir kepkite 180°C apie 40 minučių.
  5. Atvėsus pabarstykite migdolais ir patiekite su šviežiais apelsinais ar ledais.

www.europospulsas.lt

Jūsų komentaras

Taip pat skaitykite