„Lietuvos ryte“ T. Pačėsą keičia R. Kurtinaitis

„Lietuvos ryte“ T. Pačėsą keičia R. Kurtinaitis

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube – netikėtos permainos trenerių štabe. Vyriausiąjį trenerį Tomą Pačėsą keičia Rimas Kurtinaitis, sostinės komandai vadovavęs 2008-2010 metais.

Apie tai skelbia oficiali klubo svetainė internete.

T. Pačėsas „Lietuvos ryte“ dirbo nuo 2015-ųjų pabaigos. Atsisveikinimo rungtynėmis jam tapo praėjusio trečiadienio Europos taurės turnyro mačas su Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), kuriame vilniečiams nepavyko iškovoti kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Vadovaujant griežtu ir kartais despotišku elgesiu pasižymėjusiam T. Pačėsui, „Lietuvos rytas“ prieš metus laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tenkinosi bronza.

56-erių R.Kurtinaitis vilniečių žaidimui vadovaus jau šeštadienio LKL mače svečiuose su „Šiauliais“. Po to, kai „Lietuvos ryto“ ekipai nepavyko prasibrauti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, 45-erių T. Pačėsas pats apsisprendė palikti trenerio postą.

„Buvau nustebintas, kai ketvirtadienio vakare susitikęs su T.Pačėsu išgirdau, kad jis nori trauktis, nes siekia klubui tik gero. Treneris man paaiškino, kad esamoje situacijoje, ypač – po nepatekimo į Europos taurės ketvirtfinalį, jis jaučiasi neatlikęs to, ko pirmiausiai tikėjosi pats iš savęs ir komandos“, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Anot G. Vainausko, tai pirmas atvejis per klubo gyvavimo du dešimtmečius, kai treneris pats, niekieno neraginamas ir nespaudžiamas, apsisprendė trauktis: „Tomas taip pasielgė tikėdamas, kad šis žingsnis bus naudingas klubui“.

„Lietuvos ryto“ klubo prezidentas tęsė: „Aš jam pasakiau, kad komandą šiuo momentu galėtų perimti tik vienas treneris – R. Kurtinaitis, kuris yra pas mus sėkmingai dirbęs. Jei Rimas nebūtų sutikęs, T. Pačėsas vis tiek būtų turėjęs vadovauti komandai iki sezono pabaigos“.

Derybos su R. Kurtinaičiu buvo trumpos.

„Mes su juo palaikėme ryšį ir po išėjimo iš „Lietuvos ryto“. Esu dėkingas Rimui, kad jis mane suprato ir sutiko perimti komandos vairą“, – kalbėjo G. Vainauskas. Klubo prezidentas dėkojo T. Pačėsui: „Tomas yra nepaprastai atsidavęs komandai ir atliko išties didžiulį darbą. Kitaip nei daugelis trenerių, jis dirbo ne dėl pinigų, o motyvuojamas sportinių tikslų, begalinio noro laimėti. Būtent jis po ilgos pertraukos grąžino Vilniui pergalių skonį, kai pernai laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę“.

„Po nesėkmingų rungtynių su „Zenit“ smarkiai išgyvenau. Esu įsitikinęs savo sprendimo pagrįstumu. Komandai reikia sukrėtimo. Keisti žaidėjus dabartiniu metu netikslinga – geriau trenerio permaina. Tikiu, kad tai padės komandai pamiršti pesimistines nuotaikas, pašalins rutiną, – kalbėjo T. Pačėsas. – Reikia naujų idėjų ir emocijų, kurias atneša naujas žmogus. Rimas – mano geras draugas ir puikus specialistas ir visa tai gali padaryti“.

T. Pačėsas į „Lietuvos rytą“ atėjo 2015-ųjų gruodį, pakeisdamas trenerį iš Argentinos Marcelo Nicola.

Netrukus Vilniaus ekipa nutraukė trofėjų badą – iškovojo 2016-ųjų Lietuvos taurę.

„Pasiūlymas man buvo netikėtas – jį gavau ketvirtadienio vakare, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Bet aš toks žmogus, kad sprendimus priimu greitai“. Su naujuoju treneriu pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti dar sezonui.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų