P. Židonio nuotr.

Futbolininkai sužaidė lygiosiomis (foto galerija)

Futbolininkai sužaidė lygiosiomis (foto galerija)

Šiandien FK „Panevėžys“ Lietuvos A lygos 18-ojo turo rungtynes namuose žaidė su Vilniaus „Riteriais“. Susitikimas baigėsi taikiai 1:1 (0:1).

Rungtynes „Aukštaitijos“ stadione prasidėjo be didesnės žvalgybos.

5-ąją susitikimo minutę Eligijus Jankauskas pabėgo į greitą ataką, bet netoli „Riterių“ baudos aikštelės buvo neleistinai pagriautas. Mačo arbitras svečių ekipos žaidėjui parodė geltoną kortelę ir skyrė baudos smūgį į vilniečių vartus, kuriuo panevėžiečiai tinkamai nepasinaudojo.

Po trijų minučių jau kitame aikštės krašte identiškoje situacijoje buvo pagriautas Sebastianas Vasquezas, už ką dar vienas „Riterių“ futbolininkas buvo nubaustas geltona kortele.

13-ąją rungtynių minutę savo meistriškumą pademonstruoti buvo priverstas „Panevėžio“ vartininkas Danas Šimkevičius, atrėmęs Mindaugo Grigaravičiaus smūgiuotą kamuolį.

36-ąją mačo minutę Elivelto klastingu smūgiu bandė pelnyti įvartį, bet brazilo smūgiuotą kamuolį atrėmė patikimai sužaidęs „Riterių“ vartininkas Armantas Vitkauskas.

Po poros minučių ne mažiau pavojingas momentas buvo sukurtas prie šeimininkų vartų, kuomet M. Grigaravičiaus smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia „Panevėžio“ vartų virpsto.

Po akimirkos jau panevėžiečiai surengė greitą ataką, bet prie Hugo Figueredo į „Riterių“ baudos aikštelę skersuoto kamuolio niekas iš komandos draugų nesuspėjo

Besibaigiant pirmajam kėliniui neblogą progą pasižymėti turėjo Rafaelis Floro, bet šio žaidėjo smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai šalia svečių vartų virpsto.

Jau po akimirkos, 45-ąją mačo minutę, buvo pelnytas pirmasis įvartis šiose rungtynėse. Gavęs tikslų perdavimą iš Valdemaro Borovskio iš arti kamuolį į „Panevėžio“ ekipos vartus nukreipė Rokas Filipavičius.

Antrojo kėlinio pradžioje, 51-ąją mačo minutę, „Panevėžio“ komandai pavyko išlyginti rezultatą. Puikiu smūgiu iš 18 metrų pasižymėjo tik po pertraukos aikštėje pasirodęs Jorge Elias. Po akimirkos R. Floro galėjo išvesti šeimininkų ekipą į priekį, bet futbolininkui šiek tiek pritrūko tikslumo.

Išlyginę rezultatai panevėžiečiai perėmė iniciatyvą, o svečiai buvo priversti labiau atsitraukti prie savųjų vartų.

Aktyviai rungtyniaudami „Panevėžio“ futbolininkai stengėsi persverti rezultatą, bet varžovai sėkmingai gynėsi. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

Susitikimą su „Riteriais“ panevėžiečiai žaidė tokios sudėties: Danas Šimkevičius, Hugo Figueredo, Justinas Januševskis, Matheusas Bissi, Rafaelis Floro, Chrysovalantis Kozoronis, Tautvydas Eliošius (88 min. Pijus Širvys), Jeffrey Sarpongas, Eligijus Jankauskas (68 min. Ignas Kružikas), Elivelto (82 min. Domantas Antanavičius), Sebastianas Vasquezas (46 min. Jorge Elias).

Artimiausias šalies A lygos čempionato rungtynes FK „Panevėžys“ žais birželio 26 dieną išvykoje su „Kauno Žalgiriu“.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų