P. Židonio nuotr.

Panevėžio rajone paskiepyta du trečdaliai vyresnių nei 80-ies gyventojų

Panevėžio rajone paskiepyta du trečdaliai vyresnių nei 80-ies gyventojų

Panevėžio rajono savivaldybės poliklinika rengiasi masiniam gyventojų vakcinavimui.

Poliklinikos direktorė Neringa Šinkūnienė teigė, kad jau paskiepyta apie du trečdaliai vyresnių nei 80 metų rajono gyventojų. Naujamiestis, Ramygala bei Paįstrys jau baigė skiepyti vyriausius savo senjorus.

„Panevėžio rajonas senstantis. Į rizikos grupę patenkančių 65 metų ir vyresnių gyventojų yra per 8 tūkstančius. Tikimės juos paskiepyti per artimiausias savaites, kol prasidės masinis skiepijimas“, – sakė N. Šinkūnienė.

Šiuo metu priemiestinėse gyvenvietėse gyvenantys senjorai skiepytis kviečiami į polikliniką, kiti – savo seniūnijų medicinos punktuose. O prie lovos ligų prikaustyti pensininkai skiepijami jų namuose. Iš viso rajone paruoštos 24 slaugytojos, galinčios atlikti vakcinaciją.

Geriau sukarščiavęs nei miręs

Jau numatyta, kad Panevėžio rajone veiks keturi skiepijimo punktai, kai bus sulaukta didesnio kiekio vakcinų. Vienas jų poliklinikoje ir trys pačiame rajone – Velžyje, Naujamiestyje ir Ramygaloje. Seniūnijų autobusiukai vežios žmones, kurie patys negali atvykti.

„Jeigu vaikai dar negalės grįžti į mokyklas, skiepų centrai bus įrengti mokyklų salėse, kitu atveju – kultūros namuose. Savivaldybė jau rūpinasi, kad būtų įrengtos atskiros kabinos. Poliklinikoje salėje turime pasidarę skiepų kabinetą, kur vienu metu gali būti skiepijami aštuoni žmonės“, – vardijo N. Šinkūnienė.

Anot vyriausiosios gydytojos, žmonės noriai eina skiepytis, tačiau antivakseriai jau yra padarę savo darbą. Vis daugiau atsiranda kategoriškai atsisakančių „AstraZeneca“ vakcinos.

„Skiepytis nori, bet ne visomis vakcinomis. Stovi ant skęstančio „Titaniko“ krašto ir renkasi, į kurią valtį šokti – su taškučiais ar dryžuotą. Jeigu pasiūloma valtis su taškeliais, jie nusprendžia laukti su dryžiais. Tokiais atvejais mūsų gydytojai mėgsta sakyti, gal ir grubiai, bet teisingai – geriau jus matyti sukarščiavusį nei mirusį“, – palygino N. Šinkūnienė.

Panevėžio rajone sergamumas per 14 dienų, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, siekia 173,4 atvejo. Pirmąja vakcinos doze Panevėžio rajone paskiepyti 1875 gyventojai (5,33 proc.), antrąja – 1152 (3,27 proc.).

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų