I. Stulgaitės-Kriukienės nuotr.

Paryčiais dešimtys tūkstančių liko be elektros

Paryčiais dešimtys tūkstančių liko be elektros

Dešimtys tūkstančių vartotojų šįryt pabudo tamsoje.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) šio ryto duomenimis, dėl iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje be elektros yra apie 55 tūkst. namų ūkių. Daugiausiai skirstomojo elektros tinklo gedimų fiksuojama Vilniaus  ir Utenos regionuose. Vartotojų be elektros regionuose skaičius:

Vilniaus regione apie 19 tūkst., Utenos regione apie 16 tūkst., Kauno regione apie 8,3 tūkst., Alytaus regione apie 7 tūkst., Panevėžio regione apie 6,3 tūkst.

Kituose šalies regionuose snygis ir gedimų skaičius mažesnis.

Nuo sausio 25 d., elektros energijos tiekimas atnaujintas 250 tūkst. klientų (įskaitant trumpalaikius, iki 3 min., trunkančius gedimus).

Gedimai nuo ryto šalinami toliau – ESO specialistai dirba pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau. Pajungti beveik visi įmanomi pajėgumai, pasitelktos papildomos pajėgos iš kitų regionų kur gedimų nėra arba jų ženkliai mažiau – šį rytą prie snygio sukeltų gedimų šalinimo dirba maždaug 250 brigadų.

Tačiau, nepaisant visų dedamų pastangų, elektros atstatymas užtruks. Atsiprašome visų vartotojų dėl patiriamų nepatogumų, labai prašome supratingumo ir kantrybės.

Didžiausias prioritetas yra tiems gyventojams, kurie be elektros ilgiausiai.

Kaip teigiama ESO pranešime, situacija yra ypač sudėtinga dėl to, kad krentantis sniegas yra šlapias ir dėl didelio sniego kiekio.

„Pabrėžiame, kad remonto darbus trukdo ir faktas, kad kai kur technika iki gedimų tiesiog neprivažiuoja per sniegą. Situacija apsunkinta dėl to, kad snygis nesibaigia, net po visos dienos darbo vėl tose pačiose linijose miškuose yra nutrūkimai“, – teigiama įmonės pranešime.

Skirtingiems klientams gali skirtis tiekimo linijos, gedimo sudėtingumas. Tai viena iš priežasčių, kodėl vieniems gyventojams toje pačioje gyvenvietėje atstatome elektros tiekimą greičiau, nei kitiems.

Dingus elektrai vartotojams gedimą rekomenduojame registruoti specialioje formoje arba prisijungus ESO savitarnoje.

Pasak ESO, elektros energijos tiekimo sutrikimų priežastis – toliau krentančio šlapio sniego apdraba, kuri kaupiasi ant medžių. Neatlaikę sniego svorio medžiai ar jų šakos lūžta ir virsta ant skirstomojo elektros tinklo oro linijų. Pagrindiniai gedimai yra nutrūkę laidai ir medžiai ant linijų, taip pat pavieniai atvejai kai nulaužtos net elektros linijos atramos.

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų