P. Židonio nuotr.

FK „Panevėžys“ pradeda kontrolinių rungtynių ciklą

FK „Panevėžys“ pradeda kontrolinių rungtynių ciklą

Sausio 15 dieną naujajam sezonui pradėjęs ruoštis FK „Panevėžys“ rytoj žais pirmąsias kontrolines rungtynes. Reprezentacinė miesto komanda Marijampolės „Hikvision“ arenos manieže išbandys jėgas su Kauno „Hegelmann Litauen“ klubu.

Paskutinis iš futbolininkų prie treniruočių proceso prisijungė Rafaelis Broetto. Komandos vartininkas iš Brazilijos į Panevėžį sugrįžo savaitgalį.

Spalio mėnesį Panevėžyje vykusiame LFF Hegelmann taurės finalo susitikime su „Sūduva“ R. Broetto skilo kairės rankos plaštaka, tačiau vartininkas tęsė rungtynes ir puikiu savo žaidimu prisidėjo prie komandos pergalės. Vėliau futbolininko gimtinėje vartininkui buvo atlikta operacija, o dabar R. Broetto jau gali treniruotis ir rungtyniauti pilna jėga.

Jau ketvirtą sezoną FK „Panevėžys“ gerbę gins tituluočiausias ekipos futbolininkas, komandos kapitonas Paulius Janušauskas. Po 2017 metų sezono, kuomet su Marijampolės „Sūduva“ panevėžietis tapo Lietuvos čempionu, futbolininkas grįžo į gimtąjį miestą, nors dar turėjo vienus metus galiojančią sutartį su Suvalkijos klubu.

Kitame sezone P. Janušauskas su komandos daugais tapo 2018 metų šalies Pirmos lygos čempionu. Greitai šis kilnus komandos kapitono poelgis sulaukė puikaus pripažinimo – P. Janušauskas buvo išrinkats 2018-ųjų Metų panevėžiečiu. Šešiskart Lietuvos čempionas garbingo pripažinimo sulaukė už tai, kad 2017 metais grįžo į gimtąjį miestą ir pasiekė tikslą – padėjo Panevėžio futbolininkams Pirmoje lygoje iškovoti pirmą vietą ir patekti tarp stipriausių šalies komandų.

Vidurio saugo pozicijoje rungtyniaujančiams 31-erių metų saugui praėję metai buvo išskirtiniai – P. Janušauskas sėkmingai baigė Šiaulių universitetą ir su šia komanda tapo Lietuvos studentų lygos čempionu. Be to, futbolininkas baigęs teorijos ir praktikos kursus, įgijo trenerio B licenciją.

Jau ketvirtą sezoną savo gimtojo miesto reprezentacinės komandos garbę ginsiantis FK „Panevėžys“ kapitonas pasidalino mintimis apie prabėgusius metus.

– Kaip vertintum tris sezonus, praleistus FK „Panevėžys“?

– Ir man, ir komandai viskas klostėsi sėkmingai. 2018 metais tapome I lygos nugalėtojais, po metų iškeltą tikslą įsitvirtinti A lygoje įvykdėme, o praėjusiame sezone iškovojome LFF taurę, o tuo pačiu ir kelialapį į Europą.

– Tačiau praėjusio sezono pradžia A lygoje nebuvo sėkminga?

– Nors kontrolinių rungtynių cikle prieš oficialų sezono startą nepralaimėjome nė vieno susitikimo, čempionato pradžia susiklostė nesėkmingai. Viskas pasikeitė vasarą, kuomet į komandą atvyko Joao Martinsas. Prie naujojo trenerio kiekvienas futbolininkas žinojo savo vietą aikštėje, pavyko suderinti veiksmus gynyboje ir rezultatai pradėjo gerėti. Sezono pabaigoje mes demonstravome jau brandų žaidimą, o mūsų pastangos buvo apvainikuotos iškovota LFF taure.

– Ko galima tikėtis iš komandos naujame sezone?

Kol kas dar apie konkrečius tikslus anksti kalbėti, bet, manau, jog čempionato startas bus sėkmingesnis. Komandos branduolys po praėjusios sezono išliko, o tai yra didelis privalumas. Per paskutinius du sezonus A lygoje mums iš pradžių prireikė nemažai laiko žaidimui sustyguoti ir dėl to, kad komandoje buvo daug naujokų.

– Ką gali pasakyti apie jaunus žaidėjus iš B ekipos, kurie papildo pagrindinę komandą?

– Į pagrindinę komandą patenka tik patys geriausieji jaunieji žaidėjai. FK „Panevėžys“ treneriai ir vadovai atidžiai stebi B komandos rungtynes ir patiems gabiausiems suteikia galimybę. Mes, vyresni, futbolininkai treniruočių ir rungtynių metu jaunimui negailime patarimų, bet didžia dalimi viskas priklauso nuo pačių žaidėjų. Jeigu patekai į pagrindinę komandą, reiškia talento tikrai pakanka. Lieka tik sunkiai dirbti ir siekti užsibrėžto tikslo.

Kokie santykiai tarp žaidėjų komandoje?

– Mūsų klube draugiški santykiai tarp visų žaidėjų. Nesvarbu – vyresnis, jaunesnis, lietuvis, užsienietis. Tai, kad esame vieningas kolektyvas aikštėje ir už ribų padėjo praėjusį rudenį iškovoti LFF taurę, kur pakeliui link trofėjaus teko įveikti pajėgius varžovus. Kol nebuvo karantino, dažnai susitikdavome ir bendraudavome laisvu nuo treniruočių ir rungtynių metu.

Ar esi sulaukęs pasiūlymų rungtyniauti užsienyje?

Buvo tokių pasiūlymų. Prieš pasirašant sutartį su Vilniaus „Žalgiriu“ turėjau galimybę vykti į Kazachstaną, prieš atvykstant į „Sūduvą“ turėjau kvietimą iš Lenkijos. Viską apsvarstęs nusprendžiau likti Lietuvoje ir dėl tokio spendimo visiškai nesigailiu.

Koks tavo šeimos narių požiūris į futbolą?

Mano šeima – didžiausi futbolo aistruoliai. Kai komanda žaidžia rungtynes, visada tribūnose būna žmona su dukryte, tėvai, uošviai, dažnai iš Vilniaus atvyksta brolis. Mano tėvai ir uošviai nepraleido nė vieno susitikimo ne tik Panevėžyje, bet išvykose.

Kaip leidi laisvalaikį?

Kažkokio išskirtinio hobio neturiu. Mano pagrindinis laisvalaikio leidimo būdas – kuo ilgiau būti kartu su savo šeima. Iš kitų sporto šakų patinka badmintonas.

FK „Panevėžys“ direktorius Bronius Vaitiekūnas džiaugiasi, kad komanda turi tokį kapitoną.

„Paulius – tikras Panevėžio patriotas, galintis būti pavyzdžiu visiems žaidėjams. Jis tikras kapitonas, turintis didelį autoritetą ir jaunesnių, ir vyresnių žaidėjų tarpe. Vien ko vertas jo poelgis prieš trejus metus. Turėdamas kitų pasiūlymų, Paulius pasirinko savo gimtąjį miestą, nes norėjo padėti Panevėžio futbolui vėl kilti į aukštumas“, – sakė klubo direktorius.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų