Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas. I. Stulgaitės-Kriukienės nuotr.

Panevėžio ligoninė gautas vakcinos nuo COVID-19 dozes planuoja sunaudoti per sekmadienį

Panevėžio ligoninė gautas vakcinos nuo COVID-19 dozes planuoja sunaudoti per sekmadienį

Respublikinę Panevėžio ligoninę šeštadienį pasiekė pirmoji vakcinos nuo COVID–19 siunta – 975 dozės.

Visose didžiosiose Lietuvos gydymo įstaigose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje skiepijimas prasidės tuo pačiu metu – gruodžio 27-ąją, 8 val.

Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas sušauktoje spaudos konferencijoje teigė, jog visas 975 dozes numatyta išskiepyti per sekmadienį. Tam parengtas ir suderintas skiepų planas, paruoštos saugios vakcinos laikymo sąlygos, tinkamai parengtos skiepijimui skirtos patalpos, sudaryti ligoninės darbuotojų, pageidaujančių skiepytis, sąrašai ir eiliškumas, apmokyti skiepijimą atliksiantys ligoninės darbuotojai.

Gautosios vakcinos laikomos specialiuose šaldytuvuose. Ligoninė įsigijo ir pusę tonos ledo, kad, atsitikus nenumatytam atvejui ir šaldytuvams neveikiant, būtų užtikrinta vakcinai reikalinga 70-80 laipsnių šalčio temperatūra.

Pagal patvirtintą planą, pirmiausia bus skiepijami COVID–19 skyriuose dirbantys darbuotojai (medikai, slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, pagalbiniai ir kiti darbuotojai), darbuotojai, dirbantys Reanimacijos ir intensyviosios terapijos, Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuose bei kituose padaliniuose dirbantys darbuotojai, kuriems yra padidinta kontakto su COVID–19 liga sergančiais pacientais rizika.

Pasak Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovo, skiepijimas yra savanoriškas, tačiau reikia suprasti, kad jis – labai svarbi šio sunkaus pandeminio laikmečio realybė ir puiki galimybė apsaugoti save ir kitus nuo klastingos ir vis plintančios COVID–19 infekcinės ligos.

„Šis skiepas – geriausia Šv. Kalėdų dovana mūsų ligoninės darbuotojams“, – teigė A. Skorupskas.

 

Galerija

Komentarai

  • Tai su kitomis apskrities ligoninėmisnesidalinsite?

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų