Vienas iš COVID-19 protrūkių – įmonėje „Panevėžio gatvės“

Vienas iš COVID-19 protrūkių – įmonėje „Panevėžio gatvės“

Per pastarąją parą Lietuvoje patvirtinti 837 nauji COVID-19 infekcijos atvejai, nuo koronaviruso mirė keturi žmonės, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Visi mirusieji buvo vyresni nei 60 metų ir turėjo lėtinių susirgimų. Du žmonės mirė Kauno apskrityje, po vieną – Vilniaus ir Panevėžio apskrityse.

Daugiausia naujų koronaviruso atvejų fiksuoti Vilniaus apskrityje.

Preliminariais duomenimis, ligoninėse gydomi 462 koronavirusu sergantys žmonės, reanimacijoje – 39. Duomenys dar gali šiek tiek keistis, nes juos pateikė ne visos gydymo įstaigos.

Nauji atvejai

Vilniaus apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais reabilitacijos ir slaugos centre „Gemma“, Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, Nacionalinėje švietimo agentūroje, Lietuvos kariuomenėje.

Taip pat Vilniaus apskrityje registruoti COVID-19 atvejai, siejami su protrūkiais įmonėje „Lietuvos geležinkeliai“, „Vilniaus lokomotyvų remonto depe“. Be to, ir toliau fiksuoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su židiniais Ukmergės vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“,  Valstybiniame chore „Vilnius“, Vilniaus Arkikatedros jaunimo chore, „Delfi“ sporto centre.

Kauno apskrityje praėjusią parą registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kauno tardymo izoliatoriuje, Pravieniškių pataisos namuose. Taip pat vakarykštę parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Kauno klinikų bei LSMU Kauno ligoninės padaliniuose.

Per praėjusią parą Kauno apskrityje registruoti ir atvejai, susiję su protrūkiais Prienų lopšelyje-darželyje ,,Saulutė“, Kauno lopšelyje-darželyje ,,Saulutė“, Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijoje, Kauno lopšelyje-darželyje „Šnekutis“, Kauno sporto mokykloje „Startas“. Taip pat registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais įmonėje „Vičiūnai“, klube „Taboo“.

Klaipėdos apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiu Šilutės rajone veikiančiuose senelių namuose „Senjorų Eldorado“, taip pat fiksuoti COVID-19 šeiminiai protrūkiai.

Šiaulių apskrityje sekmadienį registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijoje, įmonėje „Elga“, parduotuvėje „Baby City/Toy City“ Šiauliuose.

Telšių apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Regioninėje Telšių ligoninėje, Plungės rajone įsikūrusiuose Stonaičių socialinės globos namuose, Telšių socialinių paslaugų centre. Taip pat Telšių apskrityje fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais įmonėse „Lininiai audiniai“, „Inesa“, „Gilinis“ bei infekcijos atvejai, susiję su Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros centro mišriu choru „Draugystė“.

Tauragės apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Šilalės ligoninės Slaugos skyriuje, Šilalės socialinių paslaugų centre, Jurbarko ligoninėje, Tauragės seniūnijoje, Šilalės rajone veikiančiame medicinos paslaugas teikiančiame „D. Ugintienės BPG kabinete“.

Alytaus apskrityje vakarykštę parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Alytaus pradinėje „Sakalėlio“ mokykloje, Alytaus lopšelyje-darželyje „Obelėlė“, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, taip pat – Alytuje veikiančioje siuvimo įmonėje „Haltex“.

Neaplenkė ir Aukštaitijos sostinės

Panevėžio apskrityje praėjusią parą registruoti COVID-19 atvejai, susiję su protrūkiais Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, įmonėje „Panevėžio gatvės“, įmonės „Energijos skirstymo operatorius“ Panevėžio padalinyje. Taip pat praėjusią parą registruoti COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Biržų rajono lopšelyje-darželyje ,,Rugelis“, Pasvalio policijos komisariate. Be to, Panevėžio apskrityje patvirtinti ir atvejai, siejami su badmintono varžybomis, vykusiomis spalio 24 d. Prienuose.

Tuo metu, Marijampolės apskrityje praėjusią parą fiksuoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Kalvarijos rajono savivaldybėje, įmonėje „Lietuvos cukrus“.

Utenos apskrityje registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje, Kauno klinikose, taip pat – su protrūkiu krepšinio klube Utenos „Juventus“.

198 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų