P. Židonio nuotr.

Tinklininkai pasiekė gražią pergalę (foto galerija)

Tinklininkai pasiekė gražią pergalę (foto galerija)

Startavo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyras. Pirmasis etapas pažymėtas atkakliomis rungtynėmis ir Panevėžio sporto centro komandos laimėjimu.

Į kovą dėl vietos pusfinalyje stojo dvi „Top sport“ Lietuvos tinklinio Pirmos lygos komandos – Panevėžio sporto centro (SC) ir Kelmės „Kelmė“. Jos abi Panevėžyje troško pasinaudoti proga patekti tarp keturių stipriausių turnyro komandų, todėl mačas buvo įtemptas ir dramatiškas.

Pergale po penkių setų kovos 3:2 (25:18, 12:25, 20:25, 25:12, 15:11) išplėšė ir kelialapį pusfinalį pelnė Panevėžio SC tinklininkai.

Panevėžio ekipos treneris Gintautas Stanevičius dar prieš rungtynes teigė, kad dalyvauti LTF Didžiojoje taurėje, tai žingsnis link aukščiausios Lietuvos tinklinio lygos, o tiek žaidėjams, tiek sirgaliams norisi gero lygio kovų.

„Labai seniai Panevėžyje buvo tokio aukšto lygio turnyras. Stengiamės, kad tinklinis grįžtų į Panevėžį. Pastebėjome, kad į Pirmos lygos rungtynes susirenka bene daugiausia žiūrovų. Per kiekvienas rungtynes būdavo pilni balkonai. Norime pasiekti gerų rezultatų Pirmoje lygoje. Kadangi turime pajėgaus jaunimo, kada nors rungtyniausime ir aukščiausioje lygoje. Didžioji taurė yra žingsnis, kad šiek tiek priartėtume prie stipriausių komandų“, – kalbėjo G. Stanevičius.

Praėjusiame „Top sport“ Pirmos lygos sezone „Kelmės“ komanda abu sykius nugalėjo panevėžiečius.

„Šiemet turime tokį pranašumą, kad išsaugojome visus pagrindinius komandos žaidėjus, pasipildėme perspektyviu jaunimu, todėl susižaidimas ir ta pati sistema turi didesnį poveikį. Manau, kad būsime lygiaverčiai varžovai Kelmės ekipai. Mačas turėtų būti apylygis, bet, žinoma, daug kas priklausys nuo varžovų ekipos sudėties“, – susitikimo išvakarėse sakė komandos treneris.

Rungtynes Panevėžyje geriau pradėjo šeimininkai. Jie greitai įgijo 6 taškų pranašumą (10:4) ir panašią persvarą išsaugojo iki seto pabaigos. Antrajame sete „Kelmės“ ekipos žaidėjai tiksliais padavimais perėmė iniciatyvą ir rezultatą išlygino. Trečias setas buvo permainingas. Seto pradžioje Panevėžio SC atsiliko 6:11, o vėliau skirtumas sumažėjo iki minimumo (11:12). Tada Panevėžio ekipos kapitonas Deimantas Liubinas gavo geltoną bei raudoną korteles ir turėjo palikti aikštę. Tai leido „Kelmei“ laimėti trečiąjį setą – 25:20.

Atsidūrę ant pralaimėjimo slenksčio panevėžiečiai savo jėgą pademonstravo ketvirtajame sete – jį laimėjo 25:12. Penktasis setas buvo nervingas ir įtemptas. Visgi lemiamu metu labiau susikaupę išliko Panevėžio tinklininkai, jie ir šventė pergalę.

„Mes buvome užsibrėžę tikslą, kad savo vertę bandysime įrodyti Didžiojoje taurėje. Pergalę labiausiai lėmė susikaupimas ir noras laimėti. Praeitame sezone, kai rungtyniavome su „Kelme“, taip ir nebuvome laimėję, šį kartą labai gerai žinojome, kokios svarbos yra rungtynės. Turėjome pilną salę žiūrovų, mus palaikė sirgaliai, darėme viską, kad tik pasiektume pergalę“, – kalbėjo panevėžiečių treneris.

G. Stanevičius džiaugėsi, kad praėjęs savaitgalis pažymėtas Panevėžio sportininkų pergalėmis. LKL čempionate pergalę iškovojo „Lietkabelis“, tą pačią dieną vykęs LFF finalas baigėsi istoriniu „Panevėžio“ triumfu.

„Visi šie pasiekimai, kaip ir mūsų patekimas į LTF Didžiosios taurės pusfinalį, miestui reiškia labai daug“, – pabrėžė treneris.

Šiose svarbiose rungtynėse Panevėžio komandai atstovavo Lukas Mikalajūnas, Oskaras Rotomskis, Paulius Kropas, Jokūbas Šniauka, Arnoldas Baukus, Dovydas Jekimovas, Haroldas Navikas, Ovidijus Jarašūnas, Deimantas Liubinas, Matas Navarskas, Donatas Matulionis.

Kitame pirmojo etapo susitikime Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ 3:0 (25:23, 25:23, 25:22) įveikė Kauno „RIO-Starto“ ekipą.

Pusfinalio susitikimai vyks lapkričio 8 dieną. Panevėžio SC išvykoje žais su Marijampolės „Sūduva“, o Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ susitiks su Gargždų „Amber-Arlanga“.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų