P. Židonio nuotr.

Dramatiškame sezono starte – apmaudus „Lietkabelio“ pralaimėjimas (foto galerija)

Dramatiškame sezono starte – apmaudus „Lietkabelio“ pralaimėjimas (foto galerija)

Pirmąsias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) rungtynes Panevėžio „Lietkabelis“ (0/1) pradėjo netikėtu pralaimėjimu. Aukštaitijos ekipa permainingose rungtynėse paskutinėmis akimirkomis turėjo pripažinti Prienų „CBet“ (1/0) krepšininkų pranašumą – 84:87 (17:26, 28:24, 27:16, 12:21).

Prieš šį susitikimą vykusioje apdovanojimų ceremonijoje LKL atstovai įteikė bronzos medalius „Lietkabelio“ žaidėjams už 2019-2020 m. sezoną.

Svečiai aktyviai pradėjo susitikimą ir po 5 Marquiso Wrighto taškų pirmavo 1:5. Nors Gyčio Masiulio pastangomis šeimininkai pasižymėjo keliomis rezultatyviomis atakomis, sėkmingas „CBet“ žaidimas leido įpusėjus ketvirčiui pirmauti rezultatu 5:13. Ketvirčio pabaigoje Egidijus Dimša smeigė tritaškį su pražanga, taip savo ekipai suteikdamas dviženklę persvarą.

Pirmąjį ketvirtį užtikrintai laimėjo svečiai – 17:26. Panevėžiečiai ne tik į savo krepšį praleido daug taškų, bet ir neatsikovojo kamuolių gynyboje – „CBet“ ekipa puolime atkovojo net 5 kamuolius, kai šeimininkai vos vieną.

Antrąjį kėlinį prieniškiai toliau rungtyniavo uraganiniu greičiu – M. Wrightas pelnė 5 taškus iš eilės ir skirtumas tarp ekipų dar labiau išaugo (19:33). Agresyvesnis „Lietkabelio“ žaidimas leido pagerinti gynybą ir sumažinti svečių atotrūkį. Po dviejų Marino Maričiaus baudų metimų bei dvitaškio skirtumas tarp ekipų sumažėjo iki 5 taškų (30:35). Prieniškių gretose nesustabdomai rungtyniavo aukštaūgis Egidijus Dimša, pirmojoje rungtynių dalyje pelnęs net 14 taškų.

Po pirmųjų 20 žaidimo minučių „Lietkabelis“ turėjo 5 taškų deficitą – 45:50.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo dar viena Prienų komandos puolimo banga. Po eilinio svečių spurto 7:0 „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (47:57). Po jos jau panevėžiečiai atsakė spurtu 6:0. Trečiajame kėlinyje pagaliau įsižaidė Kyle‘as Vinalesas – po „Lietkabelio“ įžaidėjo dvitaškio su pražanga šeimininkai išsiveržė į priekį (60:59). „CBet“ ekipa visiškai sutriko, o šeimininkų spurtas net 19:2 nubloškė varžovus (66:59). Prieš ketvirtąjį kėlinį „Lietkabelio“ pranašumas siekė 6 taškus – 72:66.

Panevėžiečiai sėkmingai pradėjo ir lemiamą ketvirtį. Nors atrodė, jog rungtynių eiga jau neišslys iš šeimininkų rankų, svečiai nebuvo linkę pasiduoti anksčiau laiko. Einaras Tubutis pelnė keturis taškus iš eilės ir „Lietkabelio“ pranašumas ištirpo iki 3 taškų – 75:72. Netrukus R. Miniotas smeigė tritaškį ir 4 kėlinio viduryje rezultatas tapo lygus. Komandos ilgą laiką rungtyniavo taškas į tašką. Likus žaisti 46 sekundes E. Tubutis vienu baudos metimu išvedė į priekį svečių ekipą (84:85). Marquisas Wrightas padidino svečių pranašumą sudėtingu dvitaškiu, o „Lietkabeliui“ išplėšti pratęsimo nepavyko – patirta pirmoji nesėkmė.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 15, Paulius Valinskas ir Kyle‘as Vinalesas po 13, Margiris Normantas ir Marinas Maričius po 12.

„CBet“: Regimantas Miniotas 19, Egidijus Dimša 16, Marquisas Wrightas 14.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų