S. Čirbos nuotr.

Irkluotojai sezoną pradėjo įspūdingai

Irkluotojai sezoną pradėjo įspūdingai

Šiauliuose vykusiose jau antrose šį sezoną Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos organizuojamose varžybose puikiai pasirodė panevėžiečiai.

Praeityje žinomas sportininkas, o dabar irklavimo treneris Vytautas Vaičikonis papasakojo apie šių metų panevėžiečių pasiekimus ir ateities planus. Pasak V. Vaičikonio, irkluotojų sezonas paprastai atidaromas ilgų nuotolių varžybomis balandžio pabaigoje, tačiau šiemet jis startavo tik liepos 1 dieną Trakuose.

Sezonas vėlavo

Trakuose vyko Lietuvos taurės varžybos. Jose dalyvavo gausi mūsų miesto komanda, kuriai atstovavo Panevėžio sporto centro ir Raimundo Sargūno sporto gimnazijos auklėtiniai. Tokiose varžybose dalyviai skirstomi į dvi amžiaus grupes: jaunių ir suaugusiųjų.

Jaunių grupėje tarp baidarininkų labiausiai pasižymėjo R. Sargūno sporto gimnazijos auklėtiniai.

Dominavo panevėžiečiai

Metais jaunesnis už varžovus R. Sakalauskas laimėjo vienviete baidare olimpinius 200 m ir 1000 m nuotolius. H. Kairys 1000 m nuotolio rungtyje už varžybų taisyklių pažeidimą buvo diskvalifikuotas, o 200 m nuotolį įveikė antras. Kartu šie sportininkai abu nuotolius laimėjo ir dviviete baidare.

1000 m nuotolio rungtyje trečias dviviete baidare finišavo ir panevėžiečių įgula – J. Pranka su T. Šukiu.

Suaugusiųjų grupėje 1000 m rungtyje staigmenos nebuvo, ir laimėjo stipriausias Panevėžio baidarininkas – Panevėžio sporto centro auklėtinis, olimpinės rinktinės kandidatas L. Šakalys.

Puikų pasirengimą šiose varžybose pademonstravo jau kuris laikas aukštus rezultatus rodanti jaunoji baidarininkė K. Glemžaitė – ji aplenkė vyresnes mūsų šalies irklavimo lyderes. Panevėžietė jaunių grupėje 500 m nuotolio rungtyje iškovojo trečiąją vietą, o 200 m distancijoje liko antra. Plaukdamos dviviete baidare K. Glemžaitė kartu su G. Srivkinaite buvo nepralenkiamos 500 m ir 200 m nuotoliuose.

Antrosios federacijos varžybos buvo surengtos liepos 11–12 dienomis Šiauliuose, kur vyko Lietuvos mokinių čempionatas. Į šias varžybas susirenka visi stipriausi šalies jaunieji irkluotojai. Varžybos svarbios tuo, kad čia vienas iš etapų, kai skaičiuojami taškai Lietuvos klubų čempionatui. Sezono pabaigoje taškai perskaičiuojami į piniginius prizus, o tai dar labiau aštrina konkurenciją. Varžybos sulaukė itin gausaus dalyvių būrio. Vien bendrą Panevėžio sporto centro ir Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijos komandą sudarė 52 sportininkai, jie atstovavo keturioms skirtingoms amžiaus grupėms.

Irkluotojų rengimo lyderiai

Panevėžio miestas jau kuris laikas yra neabejotinas jaunųjų irkluotojų rengimo lyderis. Keturi aktyviai dirbantys treneriai turi itin gabių auklėtinių, kurie visada pasirodo puikiai. Labai konkurencingoje jaunučių amžiaus grupės finalinio plaukimo rungtyje iš devynių sportininkų net penkias pirmąsias vietas iškovojo panevėžiečiai.

Visų keturių sprinto (200 m) amžiaus grupių baidarininkai nugalėtojai – panevėžiečiai: jaunių grupėje nugalėjo H. Kairys, jaunučių – N. Vaitkus ir L. Bukauskas, berniukų grupėje – A. Stepanovas. Beveik identiška situacija susiklostė ir ilgesniame 1000 m nuotolyje. Jaunių grupėje laimėjo R. Sakalauskas, jaunučių – I. Nakčeris, o N. Kraujalis liko antras, T. Chainauskas – trečias. Berniukų grupėje laimėjo A. Stepanovas.

Tarp merginų jaunučių savo amžiaus grupėje nepralenkiama 500 m ir 200 m nuotolių rungtyse buvo K. Glemžaitė, jaunių grupėje G. Srivkinaitė abiejų nuotolių rungtis įveikė antra ir iškovojo sidabro medalius.

Jaunučių grupėje sidabro medalius abiejuose nuotoliuose pelnė P. Timoščenko. Ir daugiau panevėžiečių šiose varžybose nudžiugino gerais rezultatais bei prizinėmis vietomis. Vien ko verta jaunučių grupės pergalinga keturviečių baidarių 500 m distancijos rungtis, kur su vyresniais varžovais lenktyniavę L. Bukauskas, N. Kraujalis, T. Chainauskas, M. Grybė iškovojo pirmąją vietą.

Neturi bazės

Komandos pasirodymų liko patenkintas ir V. Vaičikonis. Treneris išsamiau papasakojo apie artimiausius planus.

„Ateinančioms varžyboms rengiamės ganėtinai sklandžiai, nors Panevėžio miestas turbūt liko vienintelis, neturintis irklavimo bazės, o upė baigia užželti žolėmis. Irkluoti persikeliame į buvusios „Ekrano“ gamyklos tvenkinį, bet tai tik laikinas sprendimas. Panevėžio irkluotojų bendruomenė jau seniai laukia šiuolaikiškos irklavimo bazės.

Liepos pabaigoje geriausi miesto irkluotojai dalyvaus suaugusiųjų Lietuvos čempionate, jam pasibaigus pasiliks stovyklauti Trakuose iki rugpjūčio viduryje vyksiančio Lietuvos jaunių ir jaunimo čempionato. Kadangi Europos ir pasaulio jaunių čempionatai atšaukti, jauniesiems irkluotojams liko vienintelės didelės tarptautinės varžybos – rugsėjo mėnesį Vengrijoje vyksianti olimpinių vilčių regata. Tarp keturiasdešimties šalių dalyvių pamatysime ir Lietuvos atstovus. Mūsų šalies rinktinėje bus ir ką tik Šiauliuose vykusiose varžybose kelialapius iškovoję panevėžiečiai. Sunku numatyti rezultatus, nes daugeliui tai bus pirmos tarptautinės varžybos, bet tikiuosi, kad komandos lyderiai pateks į finalus“, – „Sekundei“ sakė V. Vaičikonis.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų