P. Židonio nuotr.

Bendruomenių rūmų prieigų sutvarkymo konkursas sustabdytas

Bendruomenių rūmų prieigų sutvarkymo konkursas sustabdytas

Panevėžio miesto savivaldybės organizuojamas viešųjų erdvių prie bendruomenių rūmų sutvarkymo darbų konkursas lieka sustabdytas. Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, atmetęs savivaldybės skundą.

„Nors argumentai, kad projektu siekiama prisidėti prie palankių sąlygų verslo ir bendruomenės veiklai, yra reikšmingi ir pagrįsti, tačiau viešosios infrastruktūros sutvarkymas negali būti vertinamas kaip nusveriantis poreikį užtikrinti sąžiningą varžymąsi, racionalų ir skaidrų lėšų panaudojimą. Dėl tų pačių darbų pirkimas paskelbtas jau trečią kartą, jokių neigiamų pokyčių visuomenei dėl to nenustatyta“, – rašoma teismo nutartyje.

Anot jos, šiuo atveju pati savivaldybė yra atsakinga, kad projekto įgyvendinimas užtruko, ir tai lėmė ne laikinųjų apsaugos priemonių taikymas.

Teismas paliko galioti balandį Panevėžio apygardos teismo priimtą nutartį, kuria tenkinus Panevėžio statybų bendrovės „JK ranga“ prašymą, konkurso procedūros sustabdytos.

„JK ranga“ teisme siekia, kad būtų panaikintas savivaldybės sprendimas atmesti jos pasiūlymą. Anot bendrovės, savivaldybė pirkime galbūt proteguoja konkrečią įmonę.

„JK ranga“ teismui yra apskundusi ir Senvagės sutvarkymo konkursą.

Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos teigimu, dėl šių užsakymų besikaunančios abi šalys –„JK ranga“ ir antroje vietoje likęs Panevėžio statybos trestas netgi atviru tekstu įspėjusios, kad nenusileis. T. Jukna kategoriškai neigia Savivaldybę esant suinteresuotą konkrečios statybų kompanijos laimėjimu.

„Mums svarbu, kad kaina būtų kuo mažesnė, bet jei kyla problemų dėl kvalifikacinių reikalavimų, tenka rinktis kitą bendrovę. Ne visada pigiausias pasiūlymas gali laimėti“, – „Sekundei“ yra teigęs administracijos direktorius.

Anot jo, Savivaldybė „JK ranga“ laimėtoja buvo pripažinusi negalėdama turėti pakankamai informacijos apie jos atitiktį kvalifikaciniams reikalavimams.

„Rangovai, teikdami pasiūlymus, prisiima visą atsakomybę už teisingai pateiktus duomenis. Iš čia problema ir kilo, nes Savivaldybė negalėjo tokių dalykų patikrinti, o statybų kompanijos turbūt geriau žino apie viena kitos įgytą kvalifikaciją nei Savivaldybė. Išėjo taip, kad kai pasiima kare dezertyrą, apie jį labai gerai žino priešininkas“, – palygino T. Jukna.

Skundžiamą pirkimą savivaldybė paskelbė 2019 metų lapkritį. Jo laimėtojas turės rekonstruoti Kranto gatvės atkarpas nuo Vasario 16-osios iki Anykščių gatvės ir iki Puzino gatvės, sutvarkyti teritoriją prie bendruomenių rūmų, įrengti lauko apšvietimo tinklus, lietaus nuotekų tinklus, pėsčiųjų takus, automobilių stovėjimo vietų, žaliųjų zonų ir panašiai.

„JK ranga“ pastaruoju metu išgarsėjo nemalonumais dėl Ramygaloje už europinę paramą maždaug prieš metus sutvarkyto parko ir sporto aikštyno. Ramygalos seniūnija įmonei yra pareiškusi pretenzijas dėl jau įlūžusios lauko scenos, atplyšusios sporto aikštyno dangos.

PST irgi šiuo metu užgriuvę nemalonumai. Konkurencijos taryba pranešė, jog kreipsis į antstolius dėl daugiau nei 8 mln. eurų baudos išieškojimo iš PST. Bauda įmonei skirta už tai, kad su „Active Construction Management“ (buvusi „Irdaiva“) pažeidė Konkurencijos įstatymą, kai 2013–2015 m. Vilniaus vystymo kompanijos organizuotuose pirkimuose mokykloms ir darželiams renovuoti dalyvavo jungtinės veiklos sutarčių pagrindu ir tokiais veiksmais apribojo konkurenciją.

 

 

 

Komentarai

  • ar bus pabaiga

  • dziugina kad grazeja gatves ,bet akis bado neuzbaigti darbai Jksto g….aplink tvorele neislyginta zeme ,zalia josta tarp gatves ir dvrar. tako nesutvarkyta ….ar tai mato Meras

  • Graudu skaityti kas dedasi: niekam tie rūmai nereikalingi.Aplomi iš visų kraštų po gabaliuką ir tiek. Baldai nuo tų laikų, kai Ekranas perdavė rūmus savivaldybei.Labai būtu smagu, kad vieną sykį jie prasmegtu į žemes, nes savivaldybė kapstosi kaip višta mėšlynėje.

  • Kažkaip sustosim su trinkelėm ties anykščių gatve. Geriau daryt per visą kranto gatvę. Ten gal pajudintų greičiau darbus buvusios Semos teritorijoje.

    Skaitykite daugiau: https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/del-dvieju-konkursu-su-panevezio-savivaldybe-besibylinejusiai-imonei-prastos-zinios/

Rodyti visus komentarus (4)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų