Respublikinė Panevėžio ligoninė („Sekundės“ archyvo nuotr.)

Panevėžio ligoninė sulaukė pacientų ir personalo testų atsakymų

Panevėžio ligoninė sulaukė pacientų ir personalo testų atsakymų

Respublikinė Panevėžio ligoninė sekmadienio vakarą sulaukė Gastroenterologijos skyriaus medicinos darbuotojų ir šio skyriaus pacientų koronaviruso testų atsakymų.

„Pranešame, kad visų medicinos darbuotojų ir pacientų testų rezultatai (buvo atlikta 50 testų) yra neigiami“, – teigiama ligoninės pranešime.

Kovo 28 d. Respublikinės Panevėžio ligoninės Gastroenterologijos skyriuje gydomam pacientui nustatyta COVID – 19 infekcija. Pacientas į skyrių paguldytas kovo 26 d., kovo 27 d., pasireiškus koronaviruso klinikai, buvo  atliktas testavimas ir gautas teigiamas atsakymas.

Pacientas perkeltas į Infekcinių ligų kliniką tolesniam gydymui ir priežiūrai.

„Tikėtina, kad šis pacientas koronavirusine infekcija užsikrėtė ne ligoninėje, bet atvyko į ją jau sirgdamas. Šis pacientas yra perkeltas gydytis į Infekcinių ligų kliniką. Visi Gastroenterologijos skyriaus pacientai ir karantine esantys medicinos darbuotojai jaučiasi gerai“, – praneša ligoninė.

Pasak ligoninės, identifikuoti visi su šiuo asmeniu kontaktavę ligoninės darbuotojai ir pacientai. Darbuotojams atliktas koronavirusinis testavimas ir jie nedelsiant buvo išleisti namo saviizoliacijai. Skyriaus patalpos nedelsiant buvo išdezinfekuotos laikantis visų saugumo reikalavimų.

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų