P. Židonio nuotr.

„Lietkabelis“ nusileido „Pieno žvaigždėms“ (foto galerija)

„Lietkabelis“ nusileido „Pieno žvaigždėms“ (foto galerija)

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) čempionate Panevėžio „Lietkabelis“ krepšininkai šįvakar namuose susitiko su Pasvalio „Pieno žvaugždėmis“. Šį susitikimą panevėžiečiai pralaimėjo rezultatu 67:81 (17:16, 15:20, 12:28, 23:17).

Iki šio vakaro susitikimo „Lietkabelis“ buvo vienintelė visoje lygoje komanda, kuri šį sezoną LKL pirmenybėse namuose nebuvo patyrusi pralaimėjimo kartėlio. Savo žiūrovų akivaizdoje panevėžiečiai buvo laimėję visas 12 žaistų rungtynių.

Susitikimo su pasvaliečiais pradžioje vyko greitas ir dinamiškas žaidimas. Įpusėjus pirmajam kėliniui panevėžiečiai pirmavo 11:7. Iš 11 pelnytų taškų „Lietkabelio“ krepšininkai įmetė tritaškiais metimais. Aikštėje vyko lygi kova, o į priekį pabėgti nepavyko nė vienai ekipai. Po pirmojo mačo ketvirčio panevėžiečiai pirmavo vos vienu tašku – 17:16.

Antrajame kėlinyje vyko irgi apylygė kova. Poilsio komandos išėjo „Pieno žvaugždėmis“ pirmaujant rezultatu 36:32.

Iškart po pertraukos Nenado Čanako auklėtiniai pelnė 5 taškus be atsako ir įsiveržė į priekį 37:36. Svečiai nesutriko ir įpusėjus trečiajam kėliniui pirmavo jau dviženkle persvara – 51:41. Panevėžiečiams sunkiai sekėsi pataikyti į varžovų krepšį, kurie trečiajame kėlinyje akivaizdžiai dominavo aikštėje. Po trijų kėlinių „Lietkabelis“ atsiliko jau 20 taškų skirtumu – 44:64.

Ketvirtojo kėlinio pradžią panevėžiečiai laimėjo 8:0 ir kiek sumažino savo atsilikimą. Svečių strategas Gediminas Patrauskas iškart paprašė minutės pertraukėlės, kurios metu pabandė sustyguoti savo auklėtinių žaidimą. Sužaidus pusę laiko ketvirtajame kėlinyje šeimininkai atsiliko 16 taškų – 54:70. Panevėžiečiai nenuleido rankų ir greitai sušvelnino rezultatą iki 10 taškų – 60:70.

Nepaisant visų „Lietkabelio“ žaidėjų pastangų, pasivyti varžovų nepavyko. Šių metų LKL čempionate savo aikštėje panevėžiečiai suklupo pirmą sykį. „Pieno žvaigždės“ šventė pergalę rezultatu 81:67.

„Lietkabelis“: Željko Šakičius 15, Vytenis Lipkevičius 14, Tomas Dimša 12.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų