P. Židonio nuotr.

„Lietkabelis“ antrą kartą nusileido Italijos klubui (foto galerija)

„Lietkabelis“ antrą kartą nusileido Italijos klubui (foto galerija)

Šįvakar „Lietkabelis“ FIBA Čempionų lygos rungtynes savo aikštėje žaidė su Sesario „Dinamo“. Šį susitikimą panevėžiečiai pralaimėjo rezultatu 82:86 (12:24, 17:18, 23:19, 30:25).

Iki šių rungtynių „Dinamo“ ekipa per 7 žaistus susitikimus buvo pasiekusi penkias pergales, o „Lietkabelis“ – tris. Po nesėkmingo starto šiame turnyre, kuomet buvo pralaimėti iš eilės keturi susitikimai, panevėžiečiai sugebėjo laimėti tris kartus paeiliui.

Rungtynės Panevėžyje buvo antroji komandų akistata šiame turnyre. Pirmojo rato susitikimą, vykusį Italijoje „Lietkabelio“ krepšininkai apmaudžiai pralaimėjo rezultatu 78:79.

Pirmosios minutės šeimininkams klostėsi itin nesėkmingai: per pirmas 5 minutes buvo pelnyti vos 2 taškai, o savo aikštelės pusėje niekaip nepavyko susitvarkyti su Miro Bilanu. Taškų badą nutraukė tritaškį įmetęs Željko Šakičius, dar du dvitaškius pridėjo Gabrielius Maldūnas. Prastai gynęsis „Lietkabelis“ po pirmo kėlinio atsiliko 12:24.

Šeimininkams labai sunkiai sekėsi pulti – per pirmas 15 minučių buvo surinkta vos 16 taškų. Ž.Šakičius antrame kėlinyje tempė „Lietkabelio“ puolimą, pelnydamas 8 taškus iš eilės, tačiau to neužteko – 25:38. Rezultatas vis labiau artėjo prie triuškinančio, vis dėlto, Paulius Valinskas įmetė iš toli ir priartino Panevėžio ekipą iki 29:42.

Trečiame ketvirtyje abi komandos kurį laiką žaidė nerezultatyviai. Į Ž.Šakičiaus tolimą metimą atsakė Dwayne’as Evansas, kuris taip pat išprovokavo Martyno Sajaus pražangą – 48:34. „Lietkabelio“ kroatas ir toliau įspūdingai rinko taškus. Po jo tritaškio jis buvo įmetęs 25 taškus iš 45. Netrukus iš toli pataikė Tomas Dimša ir Panevėžio ekipa sumažino deficitą iki 52:61.

Ketvirtasis kėlinys kvepėjo intriga. „Lietkabelis“ sužaidė puikią atkarpą ir po dviejų T.Dimšos tolimų metimų sumažino deficitą vos iki 3 taškų – 66:69. Šeimininkai dar labiau priartėjo, bet M.Bilanas įmetė porą dvitaškių ir N.Čanakui teko pašaukti savo vyrus pasitarimui. Netrukus tritaškį smeigė Curtisas Jerrellsas, tačiau tai panevėžiečių nesugniuždė. „Lietkabelis“ bandė gelbėtis paskutinę minutę ir ne sykį vienu metimu buvo priartėję. Deja, oponentai sėkmingai realizuodavo baudų metimus, tad Panevėžio ekipa pralaimėjo – 82:86.

Kitas FIBA Čempionų lygos rungtynes „Lietkabelis“ vėl žais savo aikštėje. Gruodžio 17 dieną panevėžiečiai susitiks su Manresos „Baxi“ krepšininkais. Tiesa, iki šio susitikimo „Lietkabelis“ dar sužais vienas LKL čempionato rungtynes. Gruodžio 14 dieną panevėžiečiai Alytuje susitiks su vietos ekipa „Sintek-Dzūkija“.

Galerija

Komentarai

  • nesuvuokiama …senjorams biletas kainuoja 12 eu .

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų