P. Židonio nuotr.

Tinklininkai startavo Lietuvos čempionate (foto galerija)

Tinklininkai startavo Lietuvos čempionate (foto galerija)

Panevėžio KKSC tinklininkai po daugiau nei dvejų metų pertraukos vėl dalyvauja šalies čempionate. Panevėžiečiai pirmajame susitikime po permainingos kovos pralaimėjo kauniečiams.

Po pertraukos Lietuvos čempionate vėl besivaržanti Panevėžio miesto vyrų komanda pirmąsias rungtynes savo aikštėje žaidė su Kauno „Marito“ ekipa. Itin atkakliai vykusį lygos čempionato susitikimą Panevėžio KKSC tinklininkai rezultatu 2:3 (25:22, 25:19, 23:25, 26:28, 13:15) nusileido kauniečiams.

Susitikimo tarp KKSC ir „Marito“ komandų laimėtojui išaiškinti prireikė maksimalaus penkių setų skaičiaus. Po ilgesnės pertraukos sugrįžus žaisti į R. Sargūno sporto gimnaziją Panevėžio KKSC tinklininkai patyrė labai apmaudų pralaimėjimą. Trenerio Gintauto Stanevičiaus auklėtiniai penktajame, lemiamame, sete pirmavo 12:7, bet paskutinę kelių minučių atkarpą pralaimėjo 1:8, o kartu ir setą 13:15.

Mačas tarp KKSC ir „Marito“ komandų prasidėjo apylygiai, bet pirmojo seto pabaiga šeimininkams susiklostė geriau. Panevėžiečiai pirmąjį setą laimėjo 25:22.

Antrajame sete taip pat geriau sekėsi Panevėžio KKSC tinklininkams, kurie kelis kartus sėkmingai spurtavo (10:5) ir (15:9) persvarą išlaikė iki pat seto pabaigos (25:19).

Aikštės šeimininkai turėjo galimybę laimėti susitikimą rezultatu 3:0. Trečiojo seto pradžioje panevėžiečiai pirmavo 5:1, tačiau Kauno „Marito“ susikaupė ir šį setą laimėjo 25:23.

Prasidėjus ketvirtajam setui Kauno „Marito“ išsiveržė į priekį (13:7), tačiau Panevėžio KKSC tinklininkai sugebėjo išlyginti rezultatą (19:19). Dramatiškoje seto pabaigoje geriau sekė kauniečiams, kurie, laimėję šį setą rezultatu 28:26, išlygino bendrą rezultatą – 2:2.

Komandoms teko žaisti penktąjį setą, kuriame sprendėsi rungtynių nugalėtojas. Šio seto pradžia Panevėžio KKSC tinklininkams buvo daug žadanti. Šeimininkai pirmavo 6:1, kiek vėliau 12:7 ir jau atrodė, kad pergalė atiteks būtent jiems. Galiausiai panevėžiečiams pritrūko jėgų išlaikyti persvarą ir rezultatu 13:15 buvo nusileista Kauno „Maritui“.

Panevėžiečių gretose rezultatyviausiai žaidė Oskaras Rotomskis (17 taškų), Haris Navikas (15), Matas Navarskas (13), Modestas Giedraitis (12), Deimantas Liubinas (10), Lukas Mikalajūnas (9). KKSC komandoje laisvojo gynėjo („libero“) pozicijose rungtyniavo Donatas Matulionis ir Džiugas Jankevičius.

Po šio dramatiško susitikimo Panevėžio KKSC treneris Gintautas Stanevičius dėkojo savo komandos žaidėjams už aikštėje atiduotas jėgas, o žiūrovams – už karštą palaikymą.

„Labai ačiū vyrams už kovą, kurie daugiau kaip po dvejų metų pertraukos sugrįžo rungtyniauti į Raimundo Sargūno sporto gimnazijos sporto salę ir aikštėje kovojo iš visų jėgų. Labai norisi padėkoti sirgaliams, kurie užpildė visus salės balkonus. Tikimės, kad po šio skaudaus pralaimėjimo aistruoliai mūsų nepaliks ir padės siekti pirmosios pergalės Lietuvos vyrų tinklinio I lygoje“, – sakė panevėžiečių komandos strategas.

Pirmoje Lietuvos čempionato lygoje šiame sezone rungtyniauja aštuoni klubai. Be Panevėžio KKSC ir Kauno „Marito“ komandų, šalies pirmenybėse varžosi Alytaus „Dzūkija-SRC-Berner“, Joniškio „Joniškio baldai-Vidrena“, Kauno „Rio-Startas 2“, Klaipėdos universitetas, Kelmės „Kelmė“ ir Vilniaus universitetas.

Jau rytoj Panevėžio KKSC vyksta į sostinę, kur susitiks su Vilniaus universiteto komanda. Šios ekipos pagrindą sudaro didžioji dalis Vilniaus „Flamingo Volley“ auklėtinių.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų