P. Židonio nuotr.

Antrojoje rungtynių pusėje „Lietkabelis“ nušlavė „Nevėžį“ (foto galerija)

Antrojoje rungtynių pusėje „Lietkabelis“ nušlavė „Nevėžį“ (foto galerija)

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) čempionate Panevėžio „Lietkabelis“ (5/3) savo sirgalius nudžiugino įspūdingu pasirodymu. Sekmadienį panevėžiečiai, po ilgosios pertraukos įjungę aukštesnę pavarą, nepaliko vilčių Kėdainių „Nevėžio“ (3/7) ekipai – 75:51 (23:21, 16:12, 24:8, 12:10).

„Lietkabelis“ rungtynes pradėjo atkarpa 5:0, ir nesužaidus nė dviejų minučių „Nevėžis“ paprašė minutės pertraukėlės. Tačiau netrukus svečiai įsibėgėjo ir persvėrė rezultatą savo naudai. Visą pirmąjį ketvirtį virė atkakli kova taškas į tašką, o jį 2 taškais laimėjo panevėžiečiai –23:21.

Ekipos įtemptai kovojo ir antrajame kėlinyje. Željko Šakičius tik kėlinio pabaigoje leido Panevėžio ekipai pasiekti 6 taškų pranašumą – 34:28. Nors „Nevėžio“ puolėjas Julius Kazakauskas į tai atsakė dvitaškiu, kitoje atakoje visiškai laisvas tritaškį smeigė Vytenis Lipkevičius (37:30).

Po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ ir toliau stengėsi diktuoti savo sąlygas. Paulius Valinskas pataikė tritaškį, Martynas Sajus pridėjo dvitaškį su pražanga ir Panevėžio ekipos pranašumas greit tapo užtikrintas – 47:34.

„Nevėžio“ problemos tuo nesibaigė – svečiai per daugiau nei 4 minutes sukrapštė vos 1 tašką, o Ž. Šakičius tritaškiu padidino šeimininkų persvarą iki 16 – 50:34. Įsibėgėję panevėžiečiai pratęsė savo sėkmingą atkarpą iki 18:1, o švieslentė fiksavo tikrą triuškinimą – 57:34. Siaubingą Kėdainių klubo atkarpą kiek pristabdė Panagiotis Kalaitzakis, pataikęs tritaškį su pražanga (57:40). Tačiau tai situacijos nepakeitė – milžiniškas „Lietkabelio“ dominavimas leido Nenado Čanako auklėtiniams po trijų ketvirčių pirmauti 22 taškais (63:41).

Panevėžiečiai atliko puikų darbą gynyboje – vienas Kėdainių klubo lyderių Georgios Kalaitzakis pirmąjį savo metimą „iš žaidimo“ pataikė tik ketvirtajame kėlinyje.

Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas – „Lietkabelis“ įrodė savo solidų pranašumą ir atsirevanšavo svečiams už skaudų pralaimėjimą sezono pradžioje.

„Nevėžis“ šiame susitikime suklydo net 22 kartus.

„Lietkabelis“: Tomas Dimša 12, Paulius Valinskas 11, Gabrielius Maldūnas 10, Margiris Normantas ir Željko Šakičius po 9.

„Nevėžis“: Panagiotis Kalaitzakis 14, Georgios Kalaitzakis ir Zakharas Vedishchevas po 8.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų