P. Židonio nuotr.

Kovingos lygiosios

Kovingos lygiosios

Šįvakar Lietuvos A lygos čempionato rungtynes FK „Panevėžys“ namuose žaidė su Klaipėdos „Atlantu“. Susitikimas baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:1).

Jau pirmoji svečių ataka galėjo pasibaigti įvarčiu į šeimininkų vartus, bet „Atlanto“ futbolininkas Darvydas Šernas iš dėkingos padėties smūgiavo šalia vartų. 14-ąją mačo minutę po to paties žaidėjo smūgio kamuolys atsimušė į „Panevėžio“ vartų virpstą.

Iškart po to jau panevėžiečiai surengė povojingą išpuolį, po kurio savo vartus gelbėjo „Atlanto“ vartininkas Lukas Paukštė.

26-ąją susitikimo minutę „Panevėžys“ turėjo labai gerą progą išsiveržti į priekį. Sebastianas Vasquezas baudos smūgiu pakėlė kamuolį į klaipėdiečių baudos aikštelę, bet Pavelas Krukas iš dėkingos padėties nepataikė į kamuolį. Gana greitai dar puikesnę progą pasižymėti turėjo šeimininkai. Paulius Janušauskas atliko tikslų perdavimą S. Vasquezui, bet kolumbiečio smūgis galva buvo tiesiai „Atlanto“ vartininkui į rankas.

30-ąją susitikimo minutę krito pirmasis įvartis. Nesėkmingai sužaidus „Panevėžio“ gynėjams, vienas prieš Rafaelį Broetto atsidūręs Bonfilscalebas Bimenyimana iš 14 metrų pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus.

Po šešių minučių panevėžiečiams rezultatą pavyko išlyginti. Aleksandro Jerkino smūgiuotas kamuolys atsimušė į „Atlanto“ vartų virpstą. Pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubo Patrikas Bordonas ir pasiuntė jį į svečių vartus.

Po išlyginamojo įvarčio šeimininkai perėmė iniciatyvą, bet jiems daugiau pasižymėti nepavyko. Poilsio komandos išėjo esant rezultatui 1:1.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo klaipėdiečiai, bet sėkmingai savo vartus gynė R. Broetto. Panevėžiečiai taip pat rengė išpuolius. Itin aktyvus puolime buvo S. Vasquezas.

67-ąją minutę Paulius Janušauskas galėjo išvesti savo komandą į priekį. „Panevėžio“ kapitono smūgiuotas kamuolys sudrebino „Atlanto“ vartų skersinį.

Aikštėje vyko atviras žaidimas, o progų pasižymėti turėjo abiejų ekipų futbolininkai. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Panevėžys“ galėjo išplėšti pergalę. Po Ernesto Veliulio perdavimo galva smūgiavo Rafaelis Ledesma, bet kamuolys praskriejo šalia klaipėdiečių vartų. Rungtynės baigėsi kovingomis lygiosiomis 1:1.

Panevėžiečiai su „Atlantu“ žaidė tokios sudėties: Rafaelis Broetto, Lukas Čerkauskas, Vytas Gašpuitis, Pavelas Krukas, Sigitas Urbys, Aleksandras Jerkinas (69 min. Rafaelis Ledesma), Sidy Sagna, Tautvydas Eliošius, Paulius Janušauskas, Sebastianas Vasquezas (80 min. Tomas Salamanavičius), Patrikas Bordonas (59 min. Ernestas Veliulis).

Kitas Lietuvos A lygos čempionato rungtynes „Panevėžys“ žais spalio 26 dieną. Panevėžiečiai išvykoje susitiks su Vilniaus „Riteriais“.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų