Linkėjimai Panevėžiui – iš miestą garsinančių žmonių lūpų

Linkėjimai Panevėžiui – iš miestą garsinančių žmonių lūpų

Panevėžys švenčia 516-ąjį gimtadienį. 1503-iųjų rugsėjo 7 dieną Lietuvos didysis kunigaikštis ir Lenkijos karalius Aleksandras savo donacijos aktu davė pradžią miestui prie Nevėžio. Šia proga mieste netrūks įvairiausių renginių, o mes dalijamės linkėjimais, kuriuos panevėžiečiams skiria Aukštaitijos sostinės vardą garsinantys žmonės.

ALGIMANTAS ALEKSANDRAVIČIUS, fotomenininkas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, sako, jog Panevėžys yra ir bus gimtasis jo kūrybos miestas.

Klaipėdoje gimęs ir augęs, šiuo metu Vilniuje gyvenantis menininkas Panevėžiui, kuriame praleista per dvidešimt metų, puoselėja šiltus jausmus, vadina jį kūrybos gimtine, visada mielai čia atvyksta.

„Labai myliu Panevėžį. Jis man labai svarbus. Koks jis yra ir koks bus, priklauso ne vien nuo valdžios, vietinės ar respublikinės, bet ir mūsų pačių. Kiek kiekvienas panevėžietis nori būti laimingas, būti mylimas ir kiek nori pats mylėti Panevėžį.

Linkiu Panevėžiui ir panevėžiečiams šviesos, tikėjimo, vilties, Juozo Miltinio kūrybiškumo. Te kiekvienas rugsėjis sutelkia kilniems poelgiams ir darbams.

Būkite ryžtingi priimdami sprendimus, drąsūs bet kokiems iššūkiams. Mylėkite ir būkite mylimi.“

VIDMANTAS URBONAS, keturiskart ultratriatlono pasaulio vicečempionas, pasaulio čempionas, pasaulio rekordininkas, tituluojamas geležiniu žmogumi, pasaulio triatlono čempionatų, tapusių Panevėžio vizitine kortele, organizatorius, vaikų treneris.

„Linkiu Panevėžiui susigrąžinti savo veidą. Kai kas anksčiau labai norėjo jį matyti kaip lietuviškąją Čikagą, bet tai – jau praeitis. Panevėžys gali būti teatrų miestu, gali – triatlono, gali dar kitokiu. Svarbiausia surasti savo išskirtinumą, būti ne tik pramonės miestu, nors tai, be abejonės, irgi labai svarbu.

O žmonėms linkiu nekreipti dėmesio į laikinus nepatogumus, kad kiekvienam čia būtų miela. Aš Panevėžyje gimiau, augau, čia gyvenu jau 62-us metus. Mačiau, kaip miestas keitėsi ir gražėjo. Galiu tik pacituoti į amžinybę išėjusio Maestro Rimanto Bagdono žodžius: „Geriau būti Metų panevėžiečiu Panevėžyje nei niekuo Niujorke.“

SAULIAUS URBONAVIČIAUS-SAMO, vienos populiariausių visų laikų Lietuvos roko muzikos grupės „Bix“ sielos, televizijos laidų prodiuserio, kelias į muzikos ir dailės pasaulį prasidėjo Panevėžyje. Čia jis mokėsi dabartinėje J. Miltinio gimnazijoje, čia lankė Dailės mokyklą, vėliau ėmėsi muzikuoti.

„Panevėžio gimtadienio proga noriu pasveikinti savo brangų kaimyną Nevėžį, kuris man davė tiek daug gylio ir gyvybės! Pasveikinti Skaistakalnio parką, kuris priglaudė ir užaugino. Pasveikinti miesto centro suoliukus, ant kurių tiek prasėdėta. Pasveikinti Juozo Miltinio gimnaziją, kurioje aš tapau žmogumi. Ir, žinoma, visus panevėžiečius, kuriuos pažinojau, nepažinojau ir su kuriais dar susipažinsiu ateityje. Su gimtadieniu! Šviesios ateities, mano mielas gimtas mieste!“

 

PAULIUS JANUŠAUSKAS, šešiskart Lietuvos čempionas, Metų panevėžietis, futbolo klubo „Panevėžys“ kapitonas, prieš dvejus metus atsisakęs žaidimo Lietuvos čempionų ekipoje, grįžo į gimtąjį miestą, kad padėtų Panevėžio futbolininkams iškopti į elitinę šalies futbolo lygą. Ir tikslą pasiekė – FK „Panevėžys“ įsitvirtino Lietuvos A lygos čempionate.

„Panevėžys juda tinkama kryptimi ir tą visi matome. Miestas atsinaujina, gražėja, plečiasi, čia gyventi gera ir jauku. Miesto gimtadienio proga panevėžiečiams linkiu daugiau pozityvumo, būti aktyviems, lankytis renginiuose ir patiems prisidėti prie gerovės kūrimo mūsų visų Panevėžyje.“

 

 

RŪTA LIBERIENĖ, Panevėžio gyvūnų globos draugijos įkūrėja ir vadovė, Panevėžio dienraščio „Sekundė“ įsteigtos nominacijos „Už žmogiškumą“ laureatė, Aukštaitijos sostinėje skaičiuoja jau 40-uosius metus. Kadaise iš gimtųjų Druskininkų ji atvyko mokytis į Panevėžio medicinos mokyklą, čia pasiliko, o dabar jau ketvirtį amžiaus rūpinasi pačiais pažeidžiamiausiais – kitų atsikratytais gyvūnais.

„Panevėžiečiams pirmiausia palinkėčiau meilės gyvūnams. Miestui linkiu, kad daugėtų į jį grįžtančiųjų, kad Panevėžys išliktų didmiesčiu – nevirstų provincijos miesteliu. Sunku pasakyti, dėl ko myliu Panevėžį. Gal dėl to, kad čia gyvena ir labai daug gerų žmonių, kurių padedama gyvūnų prieglauda gali išsilaikyti. Ir dėl to, kad Panevėžys dar tebėra žalias miestas.“

GRETA JAROCKYTĖ, Nacionalinio vėžio instituto jaunesnioji mokslo darbuotoja, biofizikos doktorantė, ieškanti atsakymo, kaip įveikti vieną baisiausių pasaulio ligų. Panevėžietės ir jos komandos darbas publikuotas prestižiniame nanotechnologijų žurnale „Advanced Functional materials“. Jame lietuviai pristatė savo atliekamus tyrimus, reikšmingai prisidėsiančius prie onkologinių tyrimų pažangos.

„Panevėžys – jaunų talentų miestas. Linkiu panevėžiečiams būti kūrybingiems, siekti savo svajonių bei tikslų ir, žinoma, nepamiršti gimtojo miesto.“

Vysk. LINAS VODOPJANOVAS, OFM, prieš trejus metus paskirtas Panevėžio vyskupijos ganytoju.

„Panevėžyje sovietmetis paliko labai grubų ir ryškų palikimą, bet miestas keičiasi. Tik reikia suprasti, kad ne vien valdžia turi tą daryti. Nuo kiekvieno piliečio, jo santykio su kitais priklauso, koks bus Panevėžys. Tai visų mūsų atsakomybė.

Gimtadienio proga Aukštaitijos sostinei norisi palinkėti, kad čia vyrautų santarvė, sugyvenimas, atlaidumas, pakantumas ir didelė Dievo palaima. Gyvendami čia, žvelkime vienas į kitą kaip į žmogų, o ne – priešą ar konkurentą. Kaip apaštalas Paulius sako, turime būti broliai ir seserys.

Tad gyvendami Panevėžyje būkime palaimingi, Dievo mylimi, atsiliepkime į jo meilę per rūpestį ir dėmesį savo artimajam.“

LINA EVER, panevėžietė rašytoja, romanų „Objektyve meilė“, „Ruduo Berlyne“, „Berlyno romanas“, „Neišryškinta juostelė“ autorė, šiuo metu gyvena ir kuria Berlyne.

„Neskaičiuokime metų, nebaksnokime į senus namus ar praeitą šimtmetį menančius grindinius. Jie neturi jokios prasmės. Miestas – ne pastatai, ne gatvės ir net ne bažnyčios, o jame gyvenantys žmonės. Jokiame kitame mieste nebuvau sutikusi tiek nuoširdžių, kūrybingų, drąsių žmonių, norinčių ir galinčių pakeisti pasaulį, kaip Panevėžyje. Juos visus ir sveikinu su gimtadieniu. Panevėžys man visuomet išliks Lietuvos kultūros sostine.“

IRMA ZABULIONYTĖ, nenuilstanti likimo parklupdytųjų globėja, tyliai gerus darbus daranti Lietuvos agentūros „SOS vaikai“ Panevėžio skyrius vadovė, Metų panevėžietė.

„Kasdienių darbų sūkuryje linkiu stabtelti visiems akimirkai, pasinerti į tą šventinį šurmulį, surasti laiko šypseną pasėti ar krentančią žvaigždę stebėti. Laiko pasidžiaugti savo artimu, kolega, draugu ir palinkėti vieni kitiems santarvės, ramybės, supratimo ir dvasinės stiprybės.

Didžiuojuosi savo miestu, kitur net nenorėčiau gyventi. Čia labai daug gerų žmonių, o žmonės ir yra miestas. Kokį jį sukursime, tokį ir turėsime. Norisi, kad būtume geresni vieni kitiems, tada visiems bus gera gyventi Panevėžyje.“

Komentarai

  • Š.m. rugsėjo 8 d. 12 valandą, kviečiame tikinčiuosius atvykti į Velykių laukų Šventovę- Apsireiškimo ir Apreiškiminę vietą. Paminėsime Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apsireiškimo 55 metų sukaktį
    (1964 09 08- 2019 09 08 ).
    Bus kalbamas Švenčiausiosios ir Nekalčiausiosios Jėzaus Širdies Rožančius, giedamos giesmės. Pabaigoje- bendri pietūs prie bendrojo stalo. Su savimi turėti sumuštinių.

    Maloniai kviečiame.

    Tikintieji

  • Ačiū už įkvepiančius linkėjimus!

  • ….. su Linu nesutinku, jis kaip dvasininkas galėtų būti kiek tolerantiškesnis mūsų praeičiai ir suprasti, kad jos pakeisti negal net pats laikas… šioje praeityje ir mūsų visų istorija… .. kurioje tikrai nematau aš čia jokio praeities grubumo… .. .. juk tik tarybiniais laikais miestas taip sparčiai plėtėsi ir gyventojų, ir savo apimtimi… tegul pasako šis šventuolis ar panevėžiečiams nors vieną nemokamą komunalinių butų daugiaaukštį pastatė mūsų mieste ….?… ar gyventojų dydis mūsų mieste plečiasi ir iki šiol….>?…. vargu ar jis tai žino, jei jo sieloje tik praeities FOBIJOS…!!! …prabusk šventasai ir išlaisvink savo sielą iš savo paties pančių… aleliujaaaaaaaaaa………..!!!

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų