Rankos, vertos milijono

Rankos, vertos milijono

Nina Teilor yra bene garsiausia manekenė pasaulyje, tačiau apie ją, ko gero, jūs nė nesate girdėję. „Chanel“, „Tom Ford“, „Fendi“ – tai tik keletas garsiausių prekės ženklų, su kuriais moteris dirba.

Garsių modelių rankos

Naomi Kembel, Keit Mos ar Heidi Klam – šiuos mados pasaulio vardus žino kiekvienas bent truputėlį modelių pasauliu besidomintis žmogus. Šių supermodelių veidais bei kūnais papuošta daugybė plakatų, žurnalų viršelių, įvairiausių stendų, jos nuolatos šmėžuoja televizorių ekranų reklamose, siūlančiose išbandyti įmantriausius šampūnus ar kosmetikos priemones.

Vis dėlto yra tokių modelių, apie kuriuos niekuomet nesame girdėję, nepaisant to, kad tam tikras jų kūnų dalis matome kur kas dažniau. Viena tokių – Nina Teilor, kuri yra laikoma pasaulio rankų supermodeliu.

Nina Teilor paskutinius tris dešimtmečius pinigus uždirba iš pirmo žvilgsnio kiek keistoku būdu. Nors dirba mados industrijoje, ant podiumų jos nematome, o ir fotosesijose fotografuojamas ne jos veidas, o… plaštakos.

Nepaisant to, kad Nina Teilor išties gali pasigirti puikia išvaizda, būtent rankos jai atnešė didžiulę sėkmę ir finansinę gerovę.

Per visą savo karjerą iš to, kad buvo filmuojamos ir fotografuojamos jos rankos, moteris užsidirbo netgi daugiau nei 2,1 mln. svarų sterlingų, o per dieną jai kartais sumokama beveik 5 tūkstančiai svarų sterlingų.

Nina yra dirbusi su tokiais žinomais prekių ženklais, kaip „Chanel“, „Tom Ford“, „Fendi“ ir daugybe kitų, taip pat ne kartą pozavo lyg supermodelio Heidi Klam, aktorės Dženifer Lorens, Skarlet Johanson ir net pačios mados pasaulio ikonos K. Mos rankų modelis.

Taip, šios moters rankos lyginamos ne su kito žmogaus rankomis, o su bene garsiausiu mados pasaulio veidu.

Be to, reikėtų paminėti, kad Nina yra dirbusi ir su pačia K. Mos. Jos rankos ne kartą buvo pakeistos Ninos. Tiesą sakant, jei žurnaluose ar televizijos reklamose matote rankas, didelė tikimybė, kad jos priklauso būtent Ninai.

Užteko perbraukti per veidą

Ninos delnai yra tokie ypatingi, kad dėl darbo su ja susitarti reikia prieš keletą mėnesių ar net daugiau. Beje, liekni ir grakštūs moters rankų pirštai yra apdrausti įspūdinga suma – net 2 mln. svarų sterlingų.

2012-aisiais už vos penkias minutes darbo jai buvo sumokėta tūkstantinė suma už tai, kad reklamoje ji savo ranka perbraukė per aktoriaus Benedikto Kamberbacho veidą.

N. Teilor tikina, kad savo kategorijoje ji yra vienas paklausiausių modelių, mat vienu metu gali dirbti net keliems prekių ženklams.

Apie jos darbą „Channel 5“ kuria trumpą dokumentinį filmą pavadinimu „Million Dollar Hand Job“. Jame moteris sakė, jog būti tik modelių rankomis reiškia būti anonimu – nėra jokių interesų konfliktų. „Galiu dirbti su įvairiais prekių ženklais, galiu dirbti nors ir kasdien su vis kitu prekės ženklu, – sakė Nina. – Tuo metu garsūs modeliai yra įpareigoti griežtų darbo sutarčių ir priklauso būtent tam prekės ženklui, kuris jį įsigijo.“

Griežti apribojimai

Klysta tie, kurie mano, jog šis labai gerai mokamas užsiėmimas nereikalauja jokių pastangų. Tam, kad Ninos rankos turėtų darbo, moteris privalo jomis atsakingai rūpintis ir net atsisakyti kai kurių elementariausių dalykų. Suvaidinti, kad tavo rankos iš tiesų yra K. Mos rankos ir niekas to nesuprastų, tikrai nėra taip paprasta. Beje, labai dažnai filmuojant reklamas tenka taikytis ir prie to, kokia yra žmogaus veido ekspresija.

Yra keletas labai griežtų gairių, kurių reikia laikytis, jei tikitės užkariauti rankų modelių pasaulį. Ant rankų negali būti nė menkiausio įbrėžimo, jos turi būti tiesios, grakščios, be jokių randų ar dėmių, o pirštai tiesūs it styga.

„Jei į nagą pažiūrėtumėte per kamerą, pamatytumėte įvairiausių netobulumų, bet aš rūpinuosi savo rankomis, nagais bei odelėmis bemaž visą dieną, – sakė Nina Teilor laidoje „BBC Breakfast“. – Negaliu užsiimti daržininkyste, indų plovimu ar tiesiog groti mano taip mėgstama gitara. Bet toks yra mano darbas ir jis reikalauja šiokių tokių aukų.“

N. Teilor paaiškino, kad jos rankos daug darbo pasiūlymų sulaukia ne dėl to, kad kitų žmonių rankos yra nepatrauklios, o dėl to, kad toks užsiėmimas reikalauja ypatingų įgūdžių ir praktikos. Filmuojant ar fotografuojant reklamas su garsiausiais prekių ženklais vienoje padėtyje nejudant rankos turi išbūti ganėtinai ilgai, darbas reikalauja preciziškumo, kantrybės.

Be to, Ninos paslaugos yra gerokai pigesnės nei žmonių, kurių rankas ji pakeičia. „Visą dieną galiu praleisti prieš kamerą vienoje padėtyje dėl kelių sekundžių trukmės kadro, bet esu pigesnė nei Keit Mos“, – sakė moteris.

Parengta pagal bustle.com

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų