Asociatyvi nuotr.

Populiari pramoga virto nelaime

Populiari pramoga virto nelaime

Šeimos pramogos tradiciniame „Susitikime penktadienį“ renginyje baigėsi vaiko trauma. Nukentėjusios mergytės tėvai nuo šiol į minias vaikų pritraukiančius žaidimus žiūrėsiantys su baime.

Nors jų savininkai vos už kelias minutes pramogos į kišenę įsideda ne vieną eurą, įsisiautėjusių ir kartais net pavojų vienas kitam keliančių vaikų saugumas – pačių tėvų rankose. Šįkart verslininkė tvirtina nuolatos buvusi greta batutų, tačiau incidento nė nemačiusi ir iš tėvų skundo nesulaukusi.

Panevėžietei Gretai B. praėjusį penktadienį ilgai primins 2,5 metų dukrelės ranka. Traumatologas įspėjo nuo šiol ją itin saugoti.

Tądien su mažąja vakare papramogauti į miestą išėjusi moteris pasuko prie pripučiamų batutų, it medus traukiančių vaikus.

Už dešimt minučių pašokinėjimo mažesniajame, 4,5 metro aukščio, sumokėjusi du eurus, Greta žavėjosi matydama mažosios džiaugsmą. Mažieji ropojo aukštyn, čiuožė žemyn, šnekučiavosi savo kalba. Mergytė buvo tokia patenkinta, kad motina nupirko dar šiek tiek laiko ant batuto. Dabar Greta B. guodžiasi: jei nebūtų pratęsusi dukrai pramogos, būtų išvengusi didelių nemalonumų.

Tada ji nenumanė, kad vaikų žaidimai gali peraugti į nevaikišką smurtą.

Stebėjo apačioje

Netrukus tarp 2–4 metų vaikų ant batuto pasirodė vyresnė, pasak Gretos, maždaug penkerių šešerių mergaitė. Iš pradžių ji gražiai čiuožinėjo, bet greitai mažametės elgesys tapo įžūlus.

Greta atkreipė dėmesį, kad kopdama kopetėlėmis mergaitė pradėjo stumdyti aukštyn besikepurnėjančius mažuosius. Apačioje atžalas stebintys tėveliai iš pradžių tokį elgesį palaikė vaiko energijos pliūpsniu pramogaujant.

Tačiau, pasak Gretos, užkopusi į batuto viršų, mergaitė pradėjo vieną po kito mažylius stumdyti čiuožti žemyn. Ten pat jau buvo užkopusi ir jos nė trejų metukų neturinti dukra.

„Pamačiau, kad ta vyresnėlė pastvėrė mano mergaitei už rankos. Manoji turbūt pagalvojo, kad su ja taip žaidžia, iš pradžių dar juokėsi. Bet kai vyresnėlė smarkiai trūktelėjo, dukra pradėjo verkti ir neišlaikiusi lygsvaros krito ant šono“, – pasakoja mama.

Anot jos, nors mažoji raudojo, ją už rankos pastvėrusi vyresnėlė toliau tampė. Apačioje stovinti Greta B. šaukė liautis, bet į jos riksmą mažametė nekreipė dėmesio.

„Ta mergaitė net nereagavo. Būčiau su vyru, jis būtų greitai užkopęs ir vaiką paėmęs. Bet aš pati neturiu jėgų lipti aukštyn“, – pasakojo panevėžietė.

Gretos B. teigimu, netrukus įsikišo ir dar viena mama, sunerimusi, kas vyksta batuto viršuje. Tai, kas dėjosi toliau, panevėžietę itin papiktino.

„Vyresnėlė, atsistojusi ant mano parkritusios mažosios rankytės, net kelis kartus pasišokinėjo ir kando“, – pasakojo mama.

Visą straipsnį skaitykite trečiadienio, liepos 16 dienos, „Sekundės“ dienraštyje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų