Klubo „Dviračiai“ nuotr.

Artėja kalnų dviračių maratonas

Artėja kalnų dviračių maratonas

Liepos 27 dieną Panevėžio rajone, Naujamiestyje, vyks Lietuvos kalnų dviračių maratonas, kurį organizuoja Panevėžio klubas „Dviračiai“. Šį renginį „Dviračiai“ organizuoja pirmą kartą.

Organizatoriai tikisi sulaukti ne mažiau nei 300 dalyvių iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Čia labai įdomi trasa, todėl dviratininkams ji turėtų patikti. Varžybų vietoje bus sumontuotas didelis ekranas, kuriame žiūrovai galės matyti trasoje važiuojančius dviratininkus. Be to, vyks tiesioginė transliacija internetu, žiūrovų ir dalyvių lauks daug naujovių.

Naujamiestyje varžysis net 22 skirtingų amžiaus grupių dviratininkai. Patys jauniausieji bus sulaukę vos 2 metukų, o vyriausieji – 70 metų ir vyresni. Renginyje taip pat varžysis neįgalūs dviratininkai su vežimėliais. Trasos ilgis taip pat bus skirtingas. Trumpiausias nuotolis bus 500 metrų, o ilgiausias – 72 kilometrai.

Varžybose gali dalyvauti visi pageidaujantys: tiek profesionalūs sportininkai, tiek įvairaus amžiaus dviratininkai mėgėjai, vaikai, neįgalieji ar tiesiog žmonės, kurie nori organizuotai praleisti laisvalaikį su dviračiu.

Lietuvos kalnų dviračių maratone nugalėtojai bus išaiškinti ne tik asmeninėse rungtyse, bet ir komandinėse.

Trasoje dirbs 40 teisėjų, kurie prižiūrės varžybų dalyvius ir prireikus juos nukreips tinkama kryptimi. Visi pasirinktą nuotolį įveikę dalyviai bus apdovanoti atminimo dovanėlėmis arba dalyvio medaliais. Be to, bus skiriami piniginiai prizai už pirmąsias šešias vietas.

Vaikai iki 10 metų, taip pat neįgalieji kalnų dviračių maratone galės dalyvauti nemokamai, o visiems kitiems dalyviams starto mokestis bus 15 eurų.

Kalnų dviračių maratonui ruošiamės labai atsakingai. Jau dabar dalyvauti varžybose užsiregistravo dviratininkai iš kelių Latvijos klubų, laukiame svečių ir iš Lenkijos. Mūsų, organizatorių, tikslas – propaguoti sveiką gyvenseną ir aktyvų laisvalaikį. Populiarinti dviračius kaip ekologinę transporto ir sporto priemonę. Vystyti naują, konkurencingą kalnų dviračių maratoną. Tausoti aplinką, skatinti eismo saugumą. Suvienyti tiek aktyviai sportuojančius, tiek ir mėgstančius organizuotai praleisti laiką su dviračiu. Garsinti Panevėžio regioną kaip dviračių regioną. Siekti, kad Lietuvos kalnų dviračių maratono varžybos taptų tęstinėmis, tradicinėmis, augančiomis. Kalnų dviračių maratonas – tai ne komercinis renginys, jame darbuosis daug savanorių. Naujamiesčio apylinkės puikiai tinka dviračių trasai, todėl ši vieta ir buvo pasirinkta. Mūsų klubui tenka didelis iššūkis ir garbė organizuoti tokio lygio renginį. Kol kas viskas vyksta sklandžiai, mums daug padeda Panevėžio rajono Savivaldybė“, – „Sekundei“ sakė Panevėžio klubo „Dviračiai“ prezidentas Rimantas Narkūnas.

Sėkmingai panevėžiečiai šiemet dalyvauja ir „Jeep MTB dviračių maratonų taurės 2019“ varžybose. Po dviejų etapų „Dviračiai“ ir toliau išlieka antrojoje „Maxi“ komandų įskaitos vietoje. Per du etapus panevėžiečiai surinko 4492 taškus. Pirmojoje vietoje ir toliau išlieka „Impuls Racing Team“ komanda (5651 taškas), trečiojoje – kauniečių „Dviratai-Daistatus“ komanda (3684 taškai). Iš viso varžybose bus surengti penki etapai. Trečiasis liepos 21 dieną vyks Žagarėje.

2018-aisiais metais Panevėžio klubas „Dviračiai“ „Maxi“ įskaitoje pirmą kartą tapo stipriausia šalies komanda, be to, susilaukė puikaus specialistų įvertinimo. „Dviračių“ veikla praėjusiais metais buvo vertinama ir respublikiniu mastu. Panevėžiečiai buvo nominuoti Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose kaip 2018 „Metų sporto klubas“. Lietuvos sporto federacijų sąjungos atstovai minėjo, kad nominantus specialiai sudaryta komisija išrinko tikrai ne iš pirmo karto, todėl mūsų miesto klubui labai didelė garbė būti nominuotiems su geriausiais Lietuvos sporto vadybininkais ir geriausiais sporto klubais.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų