FK „Panevėžys“ nuotr.

R. Ledesma sužavėtas aistruolių palaikynu

R. Ledesma sužavėtas aistruolių palaikynu

Lietuvos A lygos 10-ajame ture pirmąją pergalę iškovojo FK „Panevėžys“. Lygos debiutantai jau per teisėjo pridėtą laiką išplėšė pergalę prieš „Palangos“ futbolininkus. Po tikslaus Ernesto Veliulio perdavimo Rafaelis Ledesma įmušė įvartį į svečių vartus ir padovanojo miesto komandai ilgai lauktą pergalę.

Tas epizodas, kai po E. Veliulio perdavimo brazilas įmušė įvartį į palangiškių vartus, futbolo specialistų buvo pripažintas pačiu gražiausiu dešimtojo turo epizodu. Be to, abu futbolininkai buvo išrinkti į simbolinę turo rinktinę.

Pergalingo įvarčio autorius R. Ledesma, paklaustas, ką jam reiškia toks įvertinimas, teigė, jog po laimėto susitikimo apie tai išvis negalvojo.

Ar tikėjaisi, kad tavo įvartis po E. Veliulio perdavimo taps gražiausiu turo epizodu?

Malonu, kada sulauki tokio įvertinimo, tačiau tada apie tai aš išvis negalvojau. Man svarbiausia, kad komandai pagaliau pavyko laimėti ir įsirašyti į turnyro lentelę taip reikalingus tris taškus.

Kaip pakomentuotum savo įvartį į „Palangos“ vartus?

Tai nebuvo kažkoks iš anksto planuotas derinys. Dabar rungtyniauju puolėjo pozicijoje ir stengiuosi žaisti arčiau varžovų vartų. Turiu didelę patirtį ir neblogą įvarčio uoslę. Šį sykį atsidūriau reikiamu laiku reikiamoje vietoje.

Kodėl FK „Panevėžys“ šiame sezone muša tiek nedaug įvarčių?

Sunku įvardinti tikslias priežastis, tačiau pastaruoju metu mūsų puolimas tikrai pagerėjo. Mes pradėjome prie varžovų vartų kurti progas ir jeigu jas geriau išnaudotume, tų įvarčių būtų žymiai daugiau. Jeigu čempionato pradžioje galėdavome įmušti praktiškai tik po standartinių padėčių ar priešininkų klaidų, tai dabar patys žaisdami agresyviai sukuriame žymiai daugiau progų.

Nuo kada komandos žaidimas pagerėjo?

Sakyčiau, kad nuo 7-ojo turo, kada namuose žaidėme su „Sūduva“. Nors tą susitikimą pralaimėjome 1:2, bet komandos žaidimas buvo gana brandus.

Kuo svarbi komandai pergalė prieš „Palangą“?

Visų pirma, tai istorinė pergalė – pirmoji klubo pergalė A lygos čempionate. Jaunesniems komandos žaidėjams šis laimėjimas labai svarbus psichologiškai. Per paskutiniuosius kelis turus mes nežaidėme blogai, tačiau laimėti nepavyko. Tai galėjo neigiamai paveikti kai kuriuos futbolininkus. Dabar po pergalės situacija visiškai kita.

Ar ką nors lėmė perėjimas žaisti nuo dirbtinės dangos ant natūralios vejos?

Aišku, kad skiriasi žaidimas ant skirtingų dangų. Mano nuomone, futbolą visada reikia žaisti ant natūralios vejos, išskyrus atvejus, kai būna itin prastos gamtinės sąlygos. Man nesuprantama, kai dalis Lietuvos A lygos klubų visą sezoną rungtyniauja ant dirbtinės dangos.

Kaip patiko atmosfera „Aukštaitijos“ stadione?

Galėčiau apibūdinti vienu žodžiu – fantastika. Žiūrovų emocijos, ypač mačo pabaigoje, liejosi per kraštus. Manau, kad pasiekta pergalė pritrauks į stadiono tribūnas dar daugiau žiūrovų. „Aukštaitijos“ stadionas man labai sėkmingas nuo senesnių laikų. Dar atstovaudamas FBK „Kauno“ ir „Sūduvos“ komandoms, atvykęs į šį stadioną, beveik visada įmušdavau į tuometinio „Ekrano“ vartus. Jeigu gerai pamenu, per 10 anksčiau čia žaistų rungtynių įmušiau 9 įvarčius. Sutapimu tai vargu ar pavadinsi.

Kuri komanda taps šių metų Lietuvos čempione?

Nelabai mėgstu tokių prognozių. Kita vertus, šiuo metu aš nematau kažkurios vienos komandos, kuri būtų ryškiai pranašesnė už kitas.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų