D. Sužiedelio nuotr.

Sunkiaatlečiai rungėsi neįprastose varžybose

Sunkiaatlečiai rungėsi neįprastose varžybose

Panevėžyje vyko sunkiosios atletikos neklasikinių pratimų turnyras, kuriame dėl nugalėtojų vardų kovojo ne tik atletai, bet ir komandos. Į Aukštaitijos sostinę atvyko sportininkai iš Vilniaus, Kauno ir Rokiškio. Iš viso varžybose dalyvavo 64 sportininkai nuo 6 iki 70 metų.

Skirtingose keturiose amžiaus grupėse sunkiaatlečiai varžėsi skirtingų rungčių varžybose. Komandą sudarė penki sportininkai, kuriems reikėjo ne tik kilnoti štangą, bet ir žaisti krepšinį, dalyvauti kvadrato, šaškių varžybose. Neklasikinių pratimų sunkiosios atletikos turnyre dalyvavo 16 komandų.

Pačioje jauniausioje amžiaus grupėje (2006 metų gimimo) panevėžietis Aironas Brazauskas tapo nugalėtoju, o Minvydas Mikšys užėmė ketvirtąją vietą. Panevėžio komanda liko trečioje vietoje. Nugalėtojais tapo rokiškėnai, antri liko vilniečiai.

2004–2005 metais gimusių sportininkų grupėje Panevėžio komanda liko trečioje vietoje, o geriausiai pasirodęs Audrius Juška liko antras.

Sėkmingiausiai mūsų miesto sunkiaatlečiai pasirodė 2003 metais gimusių ir vyresniųjų sportininkų amžiaus grupėje. Dovydas Sužiedelis tapo nugalėtoju, o Kornelijus Pamarnackas liko antras. Tarp komandų nugalėjo pirmoji Panevėžio komanda, o antroji užėmė trečiąją vietą.

Veteranų grupėje Egidijus Balčikonis liko antras, o Kęstutis Kalunda – trečias. Panevėžio komandai atiteko antroji vieta.

Šaškių varžybose kiekvienai komandai atstovavo po vieną sportininką. Panevėžietis Arvydas Šaumonas tarp 14 dalyvių liko antras.

Neklasikinių pratimų turnyro dalyviai ir komandos buvo apdovanoti Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro atminimo medaliais.

Turnyro metu svečiai buvo supažindinti su Panevėžio sunkiaatlečių pasiekimais. Sportininkų trofėjai trenerio, sunkiosios atletikos klubo „Jėga“ įkūrėjo ir vadovo Gintauto Čeponio iniciatyva jau ne vienus metus saugomi „Aukštaitijos“ sporto rūmų viename iš kabinetų.

„Tai savotiškas mini muziejus, kuriame saugomi mūsų miesto sunkiaatlečių laimėti medaliai, taurės, diplomai. Praktiškai kiekvieno turnyro metu atvykę sportininkai ir jų treneriai gali savo akimis pamatyti, kiek daug laimėjimų yra pasiekę Panevėžio sunkiaatlečiai. Kadangi varžybos vyksta tame pačiame pastate, tai labai patogu svečiams parodyti mūsų sportininkų iškovotus prizus“, – „Sekundei“ sakė treneris G. Čeponis.

Jaunieji mūsų miesto sunkiaatlečiai dalyvavo ir zoninėse Lietuvos jaunių čempionato (iki 15 metų) varžybose, vykusiose Anykščiuose. Skirtingose svorio kategorijose nugalėtojais tapo Aironas Brazauskas, Audrius Juška, Dominykas Švedavičius, Matas Vengris.

Komentarai

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų