S. Čirbos nuotr.

„Klevo“ komandai – ketvirtoji vieta

„Klevo“ komandai – ketvirtoji vieta

Vilniuje surengtame antrajame atvirajame Lietuvos žiemos paplūdimio regbio čempionate dalyvavo 12 komandų. Panevėžio regbio klubas „Klevas“ šiame turnyre užėmė ketvirtąją vietą.

Uždarose patalpose vykusiame čempionate dalyvavo visos stipriausios mūsų šalies komandos, taip pat svečiai iš Baltarusijos – Minsko „Hurugva“ rebgininkai. Aikštėje komandos rungtyniavo penki prieš penkis.

Iš pradžių komandos buvo suskirstytos į 4 pogrupius po 3 ekipas. Tik pogrupių nugalėtojai pusfinaliuose tęsė kovą dėl medalių.

Panevėžiečiai savo pogrupyje 9:5 įveikė Šiaulių „Vairą-Citmą“ ir sužaidė lygiosiomis 3:3 su Klaipėdos „Kovu“. Uostamiesčio atstovai 5:3 nugalėjo „Vairą-Citmą“. Nors panevėžiečiai ir klaipėdiečiai surinko po 5 taškus, mūsų miesto atstovai dėl geresnio taškų santykio užėmė pirmąją vietą.

Čempionato pusfinalyje trenerio Anatolijaus Smirnovo auklėtinių laukė akistata su Kauno „Žalgirio“ regbininkais. Labiau patyrę kauniečiai 7:2 (3:1) įveikė panevėžiečius ir pateko į finalą.

Pusfinalyje pralaimėjęs Panevėžio „Klevas“ rungtynėse dėl trečiosios vietos susitiko su Šiaulių „Vairu-Kalviu“ ir nusileido 3:8 (2:3).

Panevėžio regbio klubui „Klevas“ Lietuvos žiemos paplūdimio čempionate atstovavo M. Žaldokas, N. Albavičius, M. Urbonavičius, A. Kartanas, L. Valeckas, G. Šiurskas, I. Žukas, K. Lukoševičius, E. Karitonis. Geriausiu žaidėju panevėžiečių komandoje pripažintas N. Albavičius.

Lietuvos žiemos paplūdimio regbio čempione tapo Šiaulių komanda „Baltrex-Norvuksa“, finale rezultatu 7:2 nugalėjusi Kauno „Žalgirį“.

Panevėžio „Klevo“ treneris A. Smirnovas liko patenkintas ir užimta vieta, ir savo auklėtinių žaidimu. Komandos strategas įsitikinęs, kad ši regbininkų karta ateityje gali labai daug pasiekti ir sugrąžinti Panevėžio regbį į kadaise turėtas pačias aukščiausias pozicijas Lietuvoje.

„Mes pralenkėme 8 komandas, o tai yra geras rezultatas. Mūsų ekipa buvo viena iš dviejų jauniausių visame čempionate. Komandos pagrindą sudarė 17–20 metų vaikinai, jiems teko kovoti prieš gerokai vyresnius ir labiau patyrusius varžovus. Pusfinalyje ir mažajame finale pirmajame kėlinyje dar apylygiai kovodavome su priešininkais, bet po pertraukos varžovai mus palauždavo dėl savo patirties ir fizinio pasirengimo“, – „Sekundei“ sakė A. Smirnovas.

Kovo pradžioje Kaune vyks Lietuvos uždarų patalpų regbio čempionatas, kuriame bus žaidžiama dešimt prieš dešimt. Šiose varžybose dalyvaus ir Panevėžio „Klevas“.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų