„Sekundės" archyvo nuotr.

Dėl elektros gedimo Panevėžys buvo paliktas be karšto ir šalto vandens

Dėl elektros gedimo Panevėžys buvo paliktas be karšto ir šalto vandens

Šeštadienio vakarą Panevėžys ir miesto Savivaldybės įmonės „Aukštaitijos vandenys“ aptarnaujamos rajono gyvenvietės maždaug valandą liko ir be šalto, ir be karšto vandens.

Socialiniuose tinkluose pranešimai apie gyvybės ženklų nerodančius čiaupus pradėjo plaukti apie 19 val. Be vandens buvo likęs ne tik visas miestas, bet ir Vaivadų, Piniavos, Pažagienių gyvenvietės.

Bandžiusieji skambinti į Savivaldybės įmonių „Aukštaitijos vandenys“ ir miesto daugiabučius administruojančio Panevėžio butų ūkio avarines tarnybas, liko nieko nepešę – telefonai nuolatos buvo užimti.

Vanduo iš čiaupų pradėjo tekėti apie 20.10 val.

Įmonės „Aukštaitijos vandenys“  ryšių su visuomene specialisto Svajūno Mikeškos teigimu, vandens tiekimas vartotojams – privatiems ir juridiniams klientams – maždaug valandai nutrūko dėl elektros gedimo.

„Žinau tiek, kad buvo dingęs elektros energijos tiekimas. Daugiau nieko negaliu pasakyti. Jei pas mus pagrindinėje vandenvietėje sustoja elektra varomos vandens kėlimo siurblinės, vanduo nebepaduodamas į vamzdynus ir nebepasiekia vartotojų. Per visą mano darbo patirtį „Aukštaitijos vandenyse“ nuo 1999-ųjų tai pirmas atvejis, kai šitaip masiškai vartotojai būtų palikti be vandens“, – aiškino S. Mikeška.

Anot jo, dar aiškinamasi avarijos priežastis. Ar strateginė įmonė buvo nepajėgi užtikrinti, kad, nutrūkus elektros tiekimui, siurblinių darbą toliau palaikytų elektros generatoriai, S. Mikeška teigė dar irgi negalintis atsakyti.

„Tikrai nežinau, kokiu būdu buvo atstatytas vandens tiekimas: ar mes įjungėme avarinius variantus, ar atsirado elektros energija. Situaciją mes dar aiškinamės“, – „Sekundei“ kalbėjo S. Mikeška.

Komentarai

  • Ateityje tokiu avariju su elektra tik dauges, nes nebera spiecialistu. Pertvarkos ESO ir Litgrid prie gero neprivede, nes vadovauja vadybininkai, kurie apie elektra visiskai nenusimano. Gauname laikina bizni, maziau islaidu dabar, bet bus zimiai daugiau paskui. Net Maxima tai suprato, kai buvo privatizave. Vakaru tinklus.

  • Ką jums sakė seni specialistai, kai statė užtvanką prie Ekrano,-montuokite nors vieną turbiną. Kas tėvo, motinos neklauso valgo duoną sausą.

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų