Konkurso nugalėtojus sveikino Panevėžio rajono savivaldybės meras P. Žagunis. M. Garucko nuotr.

Įvertino rajono verslininkus

Įvertino rajono verslininkus

Panevėžio rajono savivaldybė Verslo dieną paminėjo pagerbdama konkurso „Geriausios Panevėžio rajono įmonės“ laimėtojus. Nors tradiciškai rajonas laikomas žemės ūkio kraštu, čia netrūksta ir gamybos, transporto, paslaugų bei kita veikla užsiimančių įmonių.

Rajono įmonių apdovanojimai rengiami jau keletą metų ir kasmet stengiamasi įvertinti vis kitus verslo atstovus. Kandidatus siūlo seniūnijos, pasiūlymai atkeliauja ir iš kitur. Savivaldybės Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo komisija svarsto pateiktus siūlymus ir išrenka nugalėtojus. Piniginiai prizai įmonėms neįteikiami – gauna vienetinius suvenyrus. Šiemet nominaciją „Labiausiai Panevėžio rajoną garsinanti įmonė“ laimėjo transporto paslaugas teikianti UAB „Siramis“. Nominacijos „Už ilgalaikę ir sėkmingą verslo plėtrą“ apdovanojimas įteiktas medienos apdirbimo ir gaminių gamybos UAB „Baldlitas“. „Sėkmingai dirbančia įmone“ pripažinta naudotų įrenginių pardavėja UAB „Erteka“.

Savo favoritus turėjo ir su verslu daug dirbanti Valstybinė mokesčių inspekcija, Valstybinė darbo inspekcija, kitos institucijos ir Seimo nariai.

Statistikos departamento duomenimis, rajone šių metų pradžioje įregistruota aštuoniomis įmonėmis daugiau nei pernai – 185. Veikiančių ūkio subjektų metų pradžioje buvo trimis dešimtimis daugiau nei prieš metus – 923.

Vicemero Antano Pociaus teigimu, kaip ir visoje šalyje, ir Panevėžio rajone itin trūksta darbo jėgos. Nepaisant to, sėkmingai veikia senos įmonės, kuriasi naujos.

Pasak vicemero, nors apdovanojimas nėra piniginis, tačiau tokių įvertinimų pridėtinė vertė įmonėms gana reikšminga.

A. Pociui yra tekę susidurti su atvejais, kai toje pačioje gyvenvietėje gyvenantys žmonės nežino, kad jų aplinkoje veiklą vykdo tokia bendrovė.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų