A. Revoto nuotr.

Šalies kroso čempionatas sulaukė populiarumo

Šalies kroso čempionatas sulaukė populiarumo

Panevėžio klubas „Dviračiai“ baigė šių metų sezoną. Savaitgalį mūsų mieste buvo surengtas Lietuvos kroso (CX) čempionatas ir tarptautinės atviros kroso varžybos. Šį renginį organizavo Panevėžio klubas „Dviračiai“ ir Lietuvos dviračių sporto federacija.

Trasoje, kurios ilgis siekė tris kilometrus, savo jėgas išbandė per 70 sportininkų iš įvairių mūsų šalies miestų. Trasa buvo įrengta pagal visus tarptautinės dviračių federacijos UCI reikalavimus. Varžybų dalyviams teko keletą kartų nulipti nuo dviračio ir jį pernešti per dirbtines kliūtis, kurių Panevėžio trasoje buvo šešios. Dviratininkams reikėjo važiuoti laiptais, smėliu ir kitomis sudėtingomis sąlygomis. Kai kuriems sportininkams lūžo dviračiai (E. Čiviliui, V. Lašiniui) ir jie trasos nebaigė.

Vyrų elito grupėje Lietuvos kroso (CX) čempionu tapo panevėžietis Domas Manikas, nuotolį įveikęs per 51 min. ir 16,5 sek. Antrąją vietą užėmė Justas Beniušis (54:34.4), o trečiąją – Antanas Gražulis (56:28.8).

Elito grupės nugalėtoju tapęs D. Manikas lapkričio mėnesį vyks į Olandiją ir dalyvaus tarptautinėse analogiškose varžybose. Ten pat važiuos ir Panevėžio klubo „Dviračiai“ prezidentas Rimantas Narkūnas, norintis pasisemti dar daugiau patirties, kaip rengti tokias varžybas.

Kroso (CX) čempionatai kai kuriose užsienio šalyse itin populiarūs, o juos stebi net dešimtys tūkstančių žiūrovų.

U-18 amžiaus grupėje nepralenkiamas buvo Arminas Bagdonas (49:26.8). Antrasis finišavo Paulius Šavelskis (50:13.4), o trečiasis – Paulius Žalėnas (53:36.5).

Veteranų grupėje geriausiai sekėsi Artūrui Remeikai (58:42.8), pralenkusiam Tomą Gluoksnį (54:04.5) ir Ernestą Petkevičių (57:43.0).

Per 60 dalyvių sutraukė tarptautinės kroso varžybos mėgėjų grupėje. Tarp vyrų nepralenkiamas buvo Panevėžio klubo „Dviračiai“ narys Paulius Sprindys, nuotolį įveikęs per 36 min. ir 58,8 sek. Dar vienas šio klubo atstovas – Mantas Zakarauskas – liko trečioje vietoje (38:45.2). Antrąją vietą užėmė anykštėnas Paulius Paštukas (38:32.5) iš klubo „Dviračių dalys-Vėtrungė“.

Moterų grupėje antrus metus paeiliui šių varžybų nugalėtoja tapo Ilma Lipnevičienė iš Kėdainių klubo „Veloratai“ (45:26.7).

Mėgėjų jaunių grupėje pirmąją vietą iškovojo Mantas Bitinas, atstovaujantis klubui „MyBike“ (37:13.8). Antrąją vietą užėmė trylikametis Panevėžio klubo „Dviračiai“ narys Eimantas Vadapalas (38:27.4), o trečiąją – pasvalietis Matas Šibilskis (38:39.2).
Panevėžio klubas „Dviračiai“ susikūrė prieš penkiolika sezonų, bet tik pastaruoju metu sparčiai išaugo jo narių skaičius. Dabar klubas „Dviračiai“ turi per 150 narių, kurių dalis yra ne tik panevėžiečiai, bet ir kitų šalies miestų atstovai. Panevėžiečių klubas vienija kelias kartas, o jam atstovauja įvairaus amžiaus dviratininkai – nuo vaikų iki garbaus amžiaus senjorų ir žmonių su negalia.

Panevėžio klubo „Dviračiai“ prezidentas Rimantas Narkūnas, apsilankęs „Sekundės“ redakcijoje, teigė, kad pasibaigęs sezonas klubo nariams buvo labai sėkmingas.

„Šiuo metu klubui priklausantys nariai – tai darnus ir vieningas kolektyvas. Juos vienija bendra aistra dviračių sportui. Pernai, pirmą kartą varžydamiesi tarp šalies komandų „Volkswagen“ MTB dviračių maratonų taurės varžybose , likome antri, o šiais metais jau tapome nugalėtojais. Ambicijų nestokojame ir kitais metais vėl sieksime aukštų rezultatų. Klubas „Dviračiai“ stengsis atgaivinti BMX varžybas, surengti Baltijos šalių taurę, plento bei kitas varžybas ne tik Panevėžyje, bet ir kituose šalies miestuose “, – „Sekundei“ sakė R. Narkūnas.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų