Organizatorių nuotr.

„Montuotojo“ komanda laimėjo visus tris susitikimus

„Montuotojo“ komanda laimėjo visus tris susitikimus

Prasidėjo Lietuvos komandinis stalo teniso čempionatas, kuriame sėkmingai startavo paskutiniųjų ketverių metų šalies čempionė čempionė Panevėžio „Montuotojo“ vyrų komanda. Panevėžiečiai pirmajame ture, vykusiame mūsų mieste, iškovojo visas tris pergales.

Pirmajame mače „Montuotojas“ 5:0 nugalėjo Širvintų STK. V. Martinkus vienodais rezultatais 3:0 įveikė D. Ušacką ir R. Martinką, V. Bykovas taip pat vienodais rezultatais 3:1 nugalėjo R. Franckaitį ir R. Martinką, o P. Gūra 3:0 nukovė R. Martinką.

Antrajame susitikime šeimininkai 5:0 įveikė V. Balaišienės teniso mokyklos atstovus. V. Martinkus po 3:0 nugalėjo E. Mincevičių ir J. Biveinį, V. Bykovas rezultatu 3:0 pranoko K. Oreškiną ir 3:1 – E. Mincevičių. P. Gūra 3:1 įveikė J. Biveinį.

Paskutiniame mače mūsų miesto stalo tenisininkai 5:3 nugalėjo Šiaulių komandą. Šiame mače į susitikimo protokolą „Montuotojo“ komandos vadovas Valerijus Rezanovas vietoje legionieriaus iš Baltarusijos V. Bykovo įtraukė septyniolikmetį R. Paškevičių. Jaunasis panevėžietis pralaimėjo visus tris susitikimus labiau patyrusiems varžovams. P. Paškevičius 0:3 nusileido A. Bendaravičiui, 1:3 – R. Navickui ir 2:3 – G. Adomaičiui. Kiti du „Montuotojo“ atstovai – V. Martinkus ir P. Gūra – laimėjo savo mačus vienodais rezultatais 3:0. V. Martinkus nugalėjo G. Adomaitį, R. Navicką ir A. Bendaravičių, o P. Gūra – R. Navicką ir A. Bendaravičių.

Laimėjęs visus tris žaistus susitikimus, „Montuotojas“ tapo vienu iš Lietuvos čempionato lyderių.

Palyginti su praėjusiu sezonu, šalies čempionų gretose įvyko nedaug permainų. Pernai rungtyniavęs  rusas Aleksandras Kraskovskis atsisveikino su komanda ir išvyko rungtyniauti į Vokietiją. Po metų pertraukos „Montuotojo“ garbę vėl gina V. Martinkus. Praėjusiame sezone šis sportininkas atstovavo Kelmės komandai, su kuria laimėjo šalies čempionato bronzos medalius.

Paulius Gūra, Klaidas Čepaitis, Renaldas Paškevičius ir baltarusis Viktoras Bykovas pernai atstovavo „Montuotojo“ ekipai ir su ja tapo šalies čempionais.

Lietuvos stalo teniso asociacija pakeitė pernai metais galiojusius nuostatus ir dabar tik vienas legionierius gali atstovauti komandai konkrečiame mače. Prieš susitikimą komandos vadovas į rungtynių protokolą įrašo tik trijų žaidėjų pavardes, nes kaip tik tiek sportininkų gali atstovauti komandai viename mače.

Šiame sezone Lietuvos vyrų komandinio čempionato aukščiausioje lygoje varžosi dvylika kolektyvų. Pirmajame etape visos komandos tarpusavyje susitiks po vieną kartą. Antrajame čempionato etape pirmos šešios komandos tęsia kovą dėl medalių ir tarpusavyje žais dar po kartą. Taškai, surinkti pirmajame etape, liks. Paskui pirmąją ir antrąją vietas užėmusios komandos rungtyniaus finale, kovos dėl šalies čempionų vardų. Trečioje ir ketvirtoje vietoje likusios ekipos mažajame finale varžysis dėl bronzos medalių. Finalo ketverto vieta paaiškės vėliau.

„Montuotojo“ komandos vadovas Valerijus Rezanovas, apsilankęs „Sekundės“ redakcijoje, sakė, kad ir šiame sezone panevėžiečiai sieks pačių aukščiausių rezultatų.

„Apie kitų komandų pajėgumą kol kas sunku kalbėti, nes pirmenybės ką tik prasidėjo. Bet kokiu atveju mes sieksime pačių aukščiausių vietų Lietuvos čempionate. Komandoje rungtyniauja patyrę Valdas Martinkus, Viktoras Bykovas ir Paulius Gūra, taip pat jauni ir perspektyvūs Paulius Gūra, Klaidas Čepaitis, Renaldas Paškevičius. Paskutiniai keturi sezonai mums susiklostė labai sėkmingai, todėl stengsimės išlaikyti kartelę, kurią patys taip aukštai iškėlėme“, – „Sekundei“ sakė A. Rezanovas.

Artimiausias Lietuvos komandinio čempionato turas vyks spalio 27 dieną Panevėžyje. Šiame ture, be „Montuotojo“ komandos, dalyvaus dvi Kauno ekipos ir viena Šiaulių.

 

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų