Panevėžiečiai pakviesti į šalies rinktinę

Panevėžiečiai pakviesti į šalies rinktinę

Jau kitą savaitę Anapos mieste startuos Europos jaunių bokso čempionatas, kuriame kartu su kitais Lietuvos sportininkais dalyvaus ir du panevėžiečiai – Ruslanas Žalys ir Simas Urbonavičius.

Panevėžiečiai vietą šalies jaunių rinktinėje užsitikrino po praėjusią savaitę Kaliningrade įvykusio tarptautinio bokso turnyro. Šiose varžybose R. Žalys ir S. Urbonavičius tapo nugalėtojais savo svorio kategorijose ir pateko į Vido Bičiulaičio treniruojamą šalies jaunių rinktinę.

Lietuvos bokso jaunių rinktinės kandidatų sąraše buvo keturi panevėžiečiai, Kūno kultūros ir sporto centro bei bokso klubo „Olimpietis“ auklėtiniai, o į galutinę komandos sudėtį pateko du.

Kaliningrade, be šeimininkų, kovojo Airijos, Latvijos ir Lietuvos jaunieji boksininkai.

Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis Ruslanas Žalys (svorio kategorija iki 66 kg) Kaliningrade kelyje link finalo nugalėjo du Rusijos sportininkus, o kovoje dėl nugalėtojo vardo įveikė sportininką iš Airijos. Laimėjęs tris kovas trenerio Aleksandro Laučenkovo auklėtinis ne tik tapo tarptautinio turnyro nugalėtoju, bet ir užsitikrino vietą šalies jaunių rinktinėje, kuri jau kitą savaitę varžysis senojo žemyno čempionate.

Kaliningrade vykusio turnyro nugalėtoju tapo ir Simas Urbonavičius (svorio kategorija iki 80 kg). Panevėžietis įveikė vieną varžovą ir iškart tapo nugalėtoju, kadangi daugiau boksininkų toje svorio kategorijoje nesivaržė. Trenerio Petro Prokofjevo auklėtinis, kaip ir R. Žalys, atstovaus mūsų šaliai Europos jaunių bokso čempionate.

R. Žalys puikiai pasirodė ne tik Kaliningrade, bet ir neseniai Kaune vykusiame olimpinio vicečempiono ir daugkartinio Europos čempiono Ričardo Tamulio vardo jaunių bokso turnyre. Panevėžietis ne tik tapo nugalėtoju savo svorio kategorijoje, bet ir buvo pripažintas geriausiu viso turnyro boksininku.

„Jau ketverius metus bokso treniruotes lankantis Ruslanas padarė labai didelę pažangą ir pelnytai tapo kelių tarptautinių turnyrų nugalėtoju. Nors R. Žalys pirmą kartą atstovaus Lietuvai Europos čempionate, jis jau dabar yra pajėgus kovoti dėl pačių aukščiausių vietų Europos pirmenybėse“, – „Sekundei“ sakė jaunojo boksininko treneris A. Laučenkovas.
R. Žalys Lietuvos jaunių rinktinėje debiutuos, o S. Urbonavičiui Europos jaunių čempionatas nebus pirmasis.

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų