Organizatorių nuotr.

Panevėžiečiai – stipriausi tarp visų šalies komandų

Panevėžiečiai – stipriausi tarp visų šalies komandų

Anykščiuose vyko finalinis Volkswagen“ MTB dviračių maratonų taurės 2018 etapas. Masiškiausia Lietuvoje Panevėžio klubo „Dviračiai“ dviratininkų mėgėjų komanda tapo MAXI komandų įskaitos nugalėtojais.

Profesionalų vyrų grupėje Anykščių etapą laimėjo panevėžietis Domas Manikas,  tris ratus numynęs per 2 val. 14 min. 2 sek. Antrą vietą Anykščių etape užėmė E. Kovaliovas, atsilikęs 2 sek., trečias finišavo – J.Klimavičius, kuris akimirka aplenkė L.Ropę.

Susumavus viso sezono rezultatus vyrų grupėje sezono laureatu tapo A. Valiauga. Antra vieta sezono suvestinėje atiteko E. Kovaliovui, trečias liko D. Manikas.
Vidutinio sunkumo trasoje važiavo trijų lygių dalyviai – profesionalai, mėgėjai ir pradedantieji, kurių kasmet sulaukiama vis daugiau.

Per visus penkis maratonų serijos etapus Panevėžio klubo „Dviračiai“ komanda nuvažiavo beveik 15 000 km ir artimiausius varžovus, 2 vietos laimėtojus, Vilniaus „Impuls Racing Team“ komandą aplenkė beveik 3000 km. Trečioje vietoje liko ilgamečiai taurės nugalėtojai, kauniečiai, „Dviratai-Daistatus“ komanda.

MAXI  komandų įskaitoje šiame sezone varžėsi trylika komandų.

Panevėžio klubui „Dviračiai“ atiteko gražuolė taurė, o varžybose šiam klubui atstovavusiems sportininkams – vardiniai atminimo medaliai.

Be komandinės pergalės, Anykščiuose asmeninėmis pergalėmis džiaugėsi ir klubo nariai: Antanas Budreckis pačioje didžiausioje mėgėjų grupėje (beveik 600 dalyvių) užėmė trečiąją vietą. Pačių mažiausių darželinukų su balansiniais dviratukais grupėje nugalėtoju tapo jauniausias komandos narys Oskaras Glebavičius. Jaunuolių grupėje trečiąją vietą iškovojo Eimantas Vadapalas.

Puikiai pasirodė ir kiti stipresni komandos dviratininkai: Paulius Sprindys vyrų elito M30 grupėje užėmė penktąją vietą, netoli buvo ir Marius Valentas, likęs vienuoliktoje pozicijoje. Anykščių etape dalyvavo per 1300 dalyvių.

Panevėžio klubas „Dviračiai“ susikūrė prieš penkiolika sezonų, bet tik pastaruoju metu sparčiai išaugo jo narių skaičius. Dabar klubas „Dviračiai“ turi per 150 narių, kurių dalis yra ne tik panevėžiečiai, bet ir kitų šalies miestų atstovai. Panevėžiečių klubas vienija kelias kartas, o jam  atstovauja įvairaus amžiaus dviratininkai – nuo vaikų iki garbaus amžiaus senjorų.

Panevėžio klubo „Dviračiai“ prezidentas Rimantas Narkūnas, apsilankęs „Sekundės“ redakcijoje, teigė, kad iškovota pirmoji vieta – tai ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas.

„Šiuo metu klubui priklausantys nariai – tai darnus ir vieningas kolektyvas. Juos vienija bendra aistra dviračių sportui. Pernai, pirmą kartą varžydamiesi tarp šalies komandų, likome antri, o šiais metais jau tapome nugalėtojais. Ambicijų nestokojame ir kitais metais vėl sieksime  aukštų rezultatų. Klubas „Dviračiai“  organizuos daug varžybų ne tik Panevėžyje, bet ir kituose šalies miestuose “, – „Sekundei“ sakė R. Narkūnas.

Pasak R. Narkūno, varžybų rengimas reikalauja daug laiko ir žmogiškųjų resursų.

„Kiekviename etape dalyvauja apie pusantro tūkstančio dviratininkų, todėl darbo yra visiems. Prie varžybų rengimo labai daug prisideda mūsų klubo nariai, padeda savanoriai, rėmėjai ir kiti šia sporto šaka besidomintys žmonės“ – sakė R. Narkūnas.

Jau greitai laukia paskutinis Panevėžio klubo „Dviračiai“ organizuojamas renginys. Lietuvos cycle-cross (CX) čempionatas ir atviros tarptautinės dviračių kroso varžybos spalio 14 dieną vyks Kultūros ir poilsio parke. Čia 3 km trasoje dviratininkams teks važiuoti per kliūtis. Šiose varžybose galės dalyvauti tik pilnamečiai dviratininkai, turintys Lietuvos dviračių sporto federacijos licencijas. CX varžybos vyks mėgėjų ir elito grupėse. Panevėžio klubas „Dviračiai“  renginį organizuoja kartu su Lietuvos dviračių sporto federacija.

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų