Organizatorių nuotr.

Jaunojo Panevėžio boksininko triumfas

Jaunojo Panevėžio boksininko triumfas

Kaune jau devintus metus iš eilės vykusiame olimpinio vicečempiono ir daugkartinio Europos čempiono Ričardo Tamulio vardo jaunių bokso turnyre kovojo 90 boksininkų iš devynių šalių. Turnyre sėkmingai pasirodė panevėžiečiai. L. Matukonis tapo nugalėtoju, o D. Vilkas užėmė antrąją vietą.

R. Tamulio turnyras, kaip ir dar du Lietuvoje vykstantys turnyrai – Algirdo Šociko ir Dano Pozniako – yra įtraukti į Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) kalendorių ir yra pripažinti visame pasaulyje, todėl Kaunas sulaukė daug pajėgių boksininkų. Daugumai šalių skirtingose svorio kategorijose atstovavo patys pajėgiausi sportininkai, kuriems šis turnyras buvo vienas iš paskutinių pasiruošimų prieš Europos bokso čempionatą, spalio mėnesį vyksiantį Rusijoje.

Lietuvos jaunių rinktinės sudėtyje buvo ir keturi panevėžiečiai, Kūno kultūros ir sporto centro bei bokso klubo „Olimpietis“ boksininkai.

Tiesa, ringe kovojo tik trys panevėžiečiai, nes Simas Urbonavičius (svorio kategorija iki 80 kg) prieš pat varžybas susirgo ir turnyre nebesivaržė.

Danas Vilkas (svorio kategorija iki 46 kg) savo pirmąją kovą pralaimėjo pajėgiam sportininkui iš Airijos ir savo pasirodymą turnyre baigė.

Lukas Matukonis (svorio kategorija iki 66 kg) nužingsniavo iki finalo, kur po atkaklios kovos nusileido Velso atstovui. Prieš tai panevėžietis laimėjo dvi kovas, įveikęs boksininką iš Airijos bei Arvydą Daunį iš Naujosios Akmenės.

Labai sėkmingai R. Tamulio turnyre pasirodė Ruslanas Žalys (63 kg). Trenerio Aleksandro Laučenkovo auklėtinis ne tik tapo nugalėtoju savo svorio kategorijoje, bet ir buvo pripažintas geriausiu viso turnyro boksininku.

R. Žalys pirmoje kovoje įveikė boksininką iš Velso, antroje – sportininką iš Izraelio. Turnyro finale panevėžietis susitiko su baltarusiu Ruslanu Adomoniu, kuriam prieš dvi savaites Minske vykusiame turnyre buvo pralaimėjęs. Šį sykį R. Žalys aiškia persvara nugalėjo varžovą ir turnyre iškovojo pirmąją vietą.

Jau ketverius metus bokso treniruotes lankantis Ruslanas padarė labai didelę pažangą ir pelnytai tapo R. Tamulio turnyro nugalėtoju. Manau, kad šio vaikino laukia puiki ateitis ir jis dar ne kartą džiugins pergalėmis Panevėžio bokso aistruolius“, – „Sekundei“ sakė jaunojo boksininko treneris A. Laučenkovas.

Panevėžio boksininkus, kurie dalyvavo tarptautiniame turnyre Kaune, treniruoja A. Laučenkovas, V. Karpačiauskas ir P. Prokofjevas.

R. Tamulio turnyro dalyviai išsidalijo medalius 12 svorio kategorijų. Kaune vykusiame turnyre pradėta formuoti Lietuvos jaunių rinktinė, kuri dalyvaus Europos čempionate. Panevėžietis R. Žalys atstovaus Senojo žemyno pirmenybėse Rusijoje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų