S. Čirbos nuotr.

Paplūdimio čempionate – lemiamų kovų metas

Paplūdimio čempionate – lemiamų kovų metas

Savaitgalį  vyko „Stiklitos“ Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato kovos. Aštuonios stipriausios šalies komandos prie vaizdingų Kupiškio marių išbandė jėgas antrajame ture, o kandidatai į Lietuvos rinktinę turėjo progą įrodyti savo galimybes.

Šių metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) organizuojamame čempionate padaugėjo komandų iš regionų – prisidėjo Prienai, Panevėžys. Dėl „Stiklitos“ taurės ir paplūdimio futbolo čempionų vardo 2018 m. varžosi Vilniaus „Igol“, „Avelita“, „Audra-Magneta“, „FCI“, Mažeikių „Olimpas“, Prienų „Prienai“, Kupiškio „Narjanta“, Panevėžio „Baltija“.

Pagal varžybų reglamentą aštuonios šalies čempionate dalyvaujančios komandos suskirstytos į du pogrupius po keturias. Pogrupyje komandos žaidė tarpusavyje, o vėliau keturios pajėgiausios ekipos kovos dėl 1–4 vietų, o likusios – dėl 5–8 vietų.

Čempionato debiutantė Panevėžio „Baltijos“ komanda pirmajame ture, vykusiame Prienuose,  pasiekė vieną pergalę ir kartą pralaimėjo. Panevėžiečiai 6:3 įveikė Mažeikių „Olimpą“ ir 1:5 nusileido Vilniaus „Audrai-Magnetai“. Šiame pogrupyje geriausiai sekėsi komandai „Audra-Magneta“.  Vilniečiai, be pergalės prieš panevėžiečius, 6:1 nugalėjo „Narjantą“ ir surinkę 6 taškus iš tiek pat galimų užėmė pirmąją vietą. „Baltijos“ ir „Narjantos“ sąskaitoje po 3 taškus, o „Olimpas“, 0:7 pralaimėjęs „Narjantai“,  taškų kol kas nepelnė.

Kitame pogrupyje geriausiai sekėsi dviem sostinės komandoms. „Igol“ 8:1 nugalėjo „FCI“ ir 6:0 – „Prienus“, o „Avelita“ tuos pačius varžovus įveikė atitinkamai 7:2 bei 4:3. „Igol“ ir „Avelita“ turi po 6 taškus, o „FCI“ ir „Prienai“ kol kas žengia be taškų.

Kupiškyje vyksiančiame antrajame ture komandos sužaidė po vienerias likusias rungtynes savo grupėse ir tuomet pasiskirstė į stipresnę A grupę bei silpnesnę B.

Kupiškyje šalies pirmenybės vyko po metų pertraukos. Į Aukštupio paplūdimio futbolo aikštelėje vykusias varžybas gausiai susirinko vietiniai aistruoliai, kurie turėjo galimybę dalyvauti žaidimuose su kamuoliu bei laimėti įvairių prizų. Rungtynių dalyvius ir žiūrovus pasveikino Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas.

Paskutiniuose susitikimuose abiejuose pogrupiuose buvo užfiksuoti šie rezultatai: „Avelita“ – „Igol“ 5:3, „Audra-Magneta“ – „Olimpas“  7:0, „Prienai“ – „FCI“ 7:3, „Narjanta“ – „Baltija“ 6:1.  Pogrupiuose komandoms tarpusavyje sužaidus po kartą, paaiškėjo, kurios kovos dėl Lietuvos čempionato medalių, o kurios – dėl 5–8 vietų.

Pirmojo pogrupio nugalėtoja tapo visus tris susitikimus laimėjusi „Avelitos“ komanda, surinkusi 9 taškus. Šią ekipą į priekį vedė buvę Lietuvos rinktinės futbolininkai Ramūnas Radavičius ir Mindaugas Kalonas. Po „Avelitos išsirikiavo „Igol“ (6 taškai), „Prienai“ (3 taškai) ir „FCI“ (0 taškų).

Kitame pogrupyje geriausiai sekėsi komandai „Audra-Magneta“, kuri taip pat laimėjo visas trejas rungtynes. Antrąją vietą užėmė „Narjanta“ (6 taškai), trečiąją – „Baltija“ (3 taškai), ketvirtąją – „Olimpas“ (0 taškų).

Po susitikimų pogrupiuose į A grupę pateko 1–2 vietas užėmusios komandos, o į B grupę – 3–4 vietose likusios ekipos. Komandos šiuose pogrupiuose jau spėjo sužaisti po vieną susitikimą, o dar po dvejas rungtynes žais Nidoje, kur liepos 28 dieną vyks trečiojo, baigiamojo, turo kovos.

Antrajame etape, kur komandos varžosi dėl 1–4 vietų, „Igol“ 6:4 įveikė „Audrą-Magnetą“, o „Narjanta“ 4:2 nugalėjo „Avelitą“.

Pogrupyje, kur ekipos varžosi dėl 5–8 vietų, „Baltija“ 7:4 įveikė „FCI“, o „Prienai“ 5:4 – „Olimpą“.

Iškart po antrojo turo kovų startavo Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės stovykla. Liepos 14–15 dienomis Kupiškyje nacionalinė komanda sužais dvejas draugiškas rungtynes su Latvija, o liepos 19–23 dienomis dalyvaus Europos paplūdimio futbolo lygos turnyre Maskvoje.

Rinktinės treneris Nerijus Budraitis jau yra sudaręs 20 kandidatų sąrašą, iš kurio atsirinks 10 žaidėjų. Jie ruošis tarptautinėms varžyboms Maskvoje. Pasak stratego, paplūdimio futbolo čempionate žaidžiantys futbolininkai turės galimybę įrodyti, kad yra verti būti rinktinėje.

„Stiklitos“ paplūdimio futbolo pirmenybės finišuos liepos 28 dieną Nidos paplūdimyje vyksiančiame finaliniame ture.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų