V. Bulaičio nuotr.

Panevėžys gyvens triatlono ritmu

Panevėžys gyvens triatlono ritmu

Lietuvos triatlono sostinėje Panevėžyje rytoj vėl susirinks gausus būrys šios sporto šakos entuziastų.

Rytoj Panevėžyje vyks tradicinės B. Abramaičio triatlono taurės varžybos, kurios tuo pačiu metu bus ir „Baltijos“ taurės“ etapas. Varžybas rengia Lietuvos triatlono federacija ir Panevėžio TSK „Darna“.

Bronius Abramaitis – buvęs Lietuvos triatlono federacijos prezidentas (1991–2004 metais), vienas jos įkūrėjų. Jam mirus, jo organizuotos triatlono taurės varžybos vėliau pavadintos B. Abramaičio vardu. Šios varžybos rengiamos jau antrą dešimtmetį. Dažniausiai B. Abramaičio taurės varžybos vyksta Panevėžyje, bet jos anksčiau buvo surengtos ir kituose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Utenoje.

Rytoj triatlono varžybų dalyviai varžysis keturiose skirtingose distancijose ir startuos skirtingose amžiaus grupėse.

Pirmoje – akvatlono distancijoje – teks plaukti 100 m ir bėgti 1 km. Antrojoje distancijoje sportininkai plauks 200 m, važiuos dviračiu 8 km ir bėgs 1 km. Trečiojoje distancijoje triatlonininkai plauks 400 m, važiuos dviračiu 12 km ir bėgs 2,5 km. Pagrindinėje – ketvirtoje distancijoje – nuotolis pats ilgiausias. Sportininkai plauks 750 m, važiuos dviračiu 20 km ir bėgs 5 km.

Pernai Panevėžyje vykusiose B. Abramaičio taurės varžybose pagrindinėje grupėje geriausiai pasirodė sportininkas iš Baltarusijos sostinės Minsko Aleksandras Vasilevičius – 1 val. 00:38,1 min. Moterų įskaitoje nugalėjo vilnietė Inga Aukselytė (1.09:36,6 val.).

B. Abramaičio taurės dalyviai skirtingose keturiose distancijose startuos skirtingu laiku. Akvatlono distancijos dalyviai nuo 9 valandos pradės plaukimo rungtį Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro plaukimo baseine (A. Jakšto g. 1). Antrosios distancijos dalyviai plaukti pradės 9.20 val., trečiosios – 10 val., ketvirtosios – 11 val. Paskui veiksmas persikels į Kultūros ir poilsio parką (Parko g.), čia nuo 14 valandos vyks dviračių ir bėgimo rungtys.

Lietuvos triatlono federacijos prezidentas panevėžietis Dainius Kopūstas teigia, kad šiemet B. Abramaičio taurės varžybos turėtų būti dar įdomesnės.

„Panevėžyje varžysis per šimtą dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių. Sportininkų laukia rimtas iššūkis, nes B. Abramaičio taurės varžybų rungtys pirmą kartą vyks ne Senvagėje, kaip būdavo anksčiau, bet Kultūros ir poilsio parke. Čia sudėtingesnė trasa, todėl triatlonininkų laukia rimtas iššūkis“ – „Sekundei“ sakė D. Kopūstas.

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų