V. Bulaičio nuotr.

Panevėžyje startavo ilgiau nei parą truksiantis bėgimas

Panevėžyje startavo ilgiau nei parą truksiantis bėgimas

Šventinis savaitgalis Panevėžyje prasidėjo sportiškai. Jau nuo 8 val. miesto širdyje Laisvės a. startavo 28 valandas truksiantis bėgimas už laisvę. Bėgikams parengta 400 m trasa aplink Laisvės aikštę, ją reikės įveikti rankose nešant Trispalvę.

Bėgimą jau ketvirtus metus organizuoja Karaliaus Mindaugo husarų batalionas.

Pirmasis trasą aplink Laisvės a. įveikė bataliono vadas plk. ltn. Rolandas Putnikas. Jam Kovo 11-oji – ypatinga šventė.

,,Augau ir gyvenau dar prieš šį įvykį. Nenoriu, jog tai, ką mums tuomet bandė integruoti į pasąmonę, matytų mano vaikai ar šie kariai. Ši diena man reiškia laisvę kalbėti, daryti tai, ką norime daryti“, – „Sekundei“ kalbėjo  plk. ltn. R. Putnikas.

Vadas džiaugėsi bėgikams puikiomis oro sąlygomis. Tačiau didžiausią pasitenkinimą ir pasididžiavimą teikia žinojimas, jog po jo nešini Trispalve prabėgs dar maždaug 800 žmonių.

Anot plk. ltn. R. Putniko, pagrindinis šios akcijos tikslas nėra įveikti trasą. Kur kas svarbiau, kad augtų panevėžiečių noras dalyvauti panašiuose renginiuose, prisijungtų kuo daugiau žmonių ir didėtų pilietiškumas.

Pasak vado, šio šventinio bėgimo laukė visas batalionas: ir kariai, ir administracija, ir, žinoma, jis pats. Plk. ltn. R. Putnikas tik apgailestavo, jog ne visi kariai galės dalyvauti bėgime. Batalione jų yra apie 700, tad jeigu bėgtų visi, tiesiog neliktų vietos gyventojams.

Pridėjo entuziazmo

Nuo 9-os valandos prie bėgančių karių prisijungė ir panevėžiečiai. Net už dvi – Panevėžio neįgaliųjų draugijos ir Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos – komandas bėgti nusiteikusią Mariją lydėjo pakili nuotaika. Mergina bėgimui ruošėsi iš anksto. Treniruotėms ji skyrė maždaug savaitę, tad abejonių kėlė tik orų prognozės. Tačiau ir jos šiandien nepakišo kojos sėkmingai įveikti trasą. Artėjant starto linijai mergina sakė didelio jaudulio nejaučianti, mat mėgstanti bėgioti. O jausmas, kad bėga už Lietuvą, Marijai dar pridėjo entuziazmo.

Už Socialinių paslaugų centro komandą bėgusi ponia Danutė tvirtino nuo pat ryto jautųsi pakylėjimą. Ji jau trečią kartą dalyvauja Kovo 11-osios bėgime. Apsispręsti sunku nebuvo, nes Danutės vyras – kariškis. Ir nors pati menkai besidominti bėgimu, tačiau 400 m. prabėgti jai nebuvo sunku.

Panevėžietė džiaugėsi, jog mieste organizuojami renginiai, suvienijantys gyventojus.

Susidomėjimas didžiulis

Karaliaus Mindaugo husarų bataliono atstovės spaudai Vilijos Geldotaitės teigimu,  dar prieš prasidedant bėgimui jau nebebuvo laisvų vietų išankstinei registracijai. Vien Panevėžio rajono komandai bėgti skirtos net dvi valandos. Nepatekusieji į iš anksto užsiregistravusiųjų sąrašą kviečiami rytoj, kovo 11 – ąją, ateiti prisijungti prie akcijos.

Pasak V. Geldotaitės, aktyviausiai registravosi įvairios organizacijos bei įstaigos. Pavienių bėgikų kol kas mažoka. Kaip ir  kasmet, prie akcijos prisijungė policijos atstovai, Neįgaliųjų dienos centras, „Vyturio“ progimnazija, Juozo Balčikonio gimnazija. Bėgimui užsiregistravo ir nemažai naujokų: automobilių klubo atstovai, mažieji patriotai iš Dembavos lopšelio-darželio „Smalsutis“.

Pernai Kovo 11-osios bėgime dalyvavo 860 bėgikų. Organizatoriai tikisi šįmet jų sulaukti dar daugiau.

Visi įveikusieji 400 metrų trasą gaus tradicines atminimo dovanas: apyrankę ir dalyvio pažymėjimą.

Galerija

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų