Organizatorių nuotr.

MMA čempionate sėkmingai pasirodė panevėžiečiai

MMA čempionate sėkmingai pasirodė panevėžiečiai

Atviras Baltijos šalių MMA mėgėjų čempionatas Lietuvoje vyko pirmąjį kartą.

Čempionate dalyvavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos MMA (mišrių kovos menų) klubų sportininkai. Jonavos sporto arenoje vykusiose varžybose kovojo 127 dalyviai iš 24 klubų.

Varžybų dalyvius per atidarymą pasveikino Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorės pavaduotojas Laurynas Gailius, sporto klubo „Faiteris“ prezidntas  Arnoldas Lukočiūnas ir Lietuvos MMA ir džiudžitsu federacijos prezidentas Mindaugas Smirnovas.

Turnyre gerai pasirodė pirmą kartą tokiose kovose dalyvavę Panevėžio  sporto klubo „Voras“ sportininkai, trenerio Dainiaus Simaičio auklėtiniai,  Germanas Leleika ir Lukas Motieka. Svorio kategorijoje iki 72 kg (amžiaus grupė iki 18 metų) laimėję savo pirmąsias kovas, panevėžiečiai pateko į kitą etapą, kuriame pralaimėjo labiau patyrusiems  varžovams. Susumavus rezultatus, Lukas šiame  turnyre iškovojo trečiąją vietą, o Germanas – ketvirtąją. Tokių aukštų rezultatų Panevėžio miesto sportininkams MMA varžybose iki šiol niekada nepavyko pasiekti.  Pasak D. Simaičio, šis sportas tik dabar žengia pirmuosius žingsnius Panevėžyje, todėl planuojama ne tik vykti į kitur, bet  tokį turnyrą suorganizuoti ir mūsų mieste.

Vaikų ir jaunimo iki 16 metų kovos vyko ant tatamio, o jaunimo nuo 17 metų ir suaugusiųjų kovos –  MMA narve. Čempionate labiausiai nustebino jauniausiųjų MMA kovotojų ryžtas ir noras siekti pergalės. Jaunimas savo meistriškumu ir entuziazmu nenusileido suaugusiųjų kovoms. Šios varžybos buvo išskirtinės, nes kovos vyko pagal du lygius:  C- mėgėjų lygį ir B –  pažengusiųjų MMA mėgėjų (MMA Semi pro). Pagrindinis skirtumas tarp B ir C lygių tas,  kad mėgėjams parteryje neleidžiami smūgiai į veidą, o pažengusiųjų (Semi pro, B lygio) kovose smūgiai į veidą nėra draudžiami.

Jonavoje kovos vyko ne tik tarp sportininkų,  bet ir tarp klubų. Varžybų metu buvo skaičiuojami klubų atstovų iškovoti taškai. Čempionate sėkmingiausiai pasirodė ir pirmąją vietą iškovojo Vilniaus „Pankratos“ (treneris Konstantinas Mokšinas). Antrąją vietą tarp klubų užėmė Jurbarko-Raseinių „Pantera“ (treneris Mindaugas Smirnovas), o trečiąją – Vilniaus „Valetudo MMA Akademijai“ (treneris Artemijus Sitenkovas).

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų