Puikus „Rumbos“ šokėjų pasirodymas

Puikus „Rumbos“ šokėjų pasirodymas

Šiauliuose vykusiame Lietuvos standartinių šokių čempionate sėkmingai pasirodė Panevėžio sportinių šokių klubo „Rumba“ atstovai.

„Šiaulių‘ arenoje vykusiose varžybose „Rumbos“ pora –  Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė iškovojo bronzos medalius.

Ant parketo poros varžėsi ne tik dėl šalies geriausiųjų titulo, bet ir dėl galimybės atstovauti Lietuvai Europos ir pasaulio čempionatuose. Aštuoniolikmetis S. Seikauskas septyniolikmetė L. Norušaitė užėmė trečiąją vietą suaugusiųjų standartinių šokių grupėje.  Tai svariausia šios poros pergalė per visą jų, kaip šokėjų, karjerą. Tokių aukštumų pasiekti iki šiol nepavyko nė vienai panevėžiečių porai.  Perspektyvi „Rumbos“ pora tik šiais metais debiutavo suaugusiųjų grupėje ir iškart pasiekė įspūdingą rezultatą. Simonas su Liucija dalyvavo ir jaunimo iki 21  metų (U-21) čempionate. Panevėžiečiai šioje amžiaus grupėje iškovojo sidabro medalius.

Simonas ir Liucija poroje šoka jau devintus metus. Praėjusiais metais ši pora taip pat buvo pasidabinusi bronzos medaliais Lietuvos standartinių šokių čempionato jaunimo grupėje.  ir atstovavo Lietuvai Europos čempionate,  kuris vyko Slovakijos sostinėje. Senojo žemyno pirmenybėse sportinių šokių klubo „Rumba“  pora iškovojo aukšta penkotiktąją vietą. 2017-ųjų metų pabaigoje S. Seikausko ir L. Norušaitės pora iškovojo Baltijos jūros taurę ir metus baigė būdama pasaulio reitingo 16-oje vietoje iš 1291 porų.

Panevėžiečių poros šiame sezone laukia daug reitinginių varžybų, bet „Rumbos‘ šokėjai daugumoje turnyrų dalyvaus antroje metų pusėje. S. Seikauskas vasarą baigs dvyliktą klasę, todėl vaikinas nemažai laiko turės skirti mokslams.

Šiaulių“ arenoje, kuri buvo virtusi šalies šokėjų sostine,  labai sėkmingai pasirodė ir kitos sportinių šokių klubo „Rumba“ poros. Lietuvos standartinių šokių čempionate ketvirtąją vietą jaunių I grupėje iškovojo Lukas Stanynas ir Toma Bespalovaitė. Šalies standartinių šokių pirmenybėse pagal klases puikiai pasirodė šios poros: Orestas Preidys ir Katrina Motiejūnie (pirmoji vieta, jauniai I E4),  Pijus Palskys ir Emilija Grinskytė (trečioji vieta,  jauniai I E4),  Vainius Umantas ir Viktorija Griskytė (šeštoji  vieta, jauniai I E4),  Arnas Aukštuolis ir Gabija Sinkevičiutė (antroji vieta,  jauniai II E6),  Laurynas Zumbrickas ir Kamilė Gerasimovaitė (antroji vieta jaunimas+suaugę D),  Lukas Stanynas ir Toma Bespalovaitė (penktojivieta jauniai I C),  Vilius Filatovas ir Deimantė Karaliūnaitė (antroji vieta,  jauniai II C).

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų