A. Stapčinsko nuotr.

Rytoj Panevėžyje kovos Lietuvos ir Ukrainos regbio nacionalinės rinktinės

Rytoj Panevėžyje kovos Lietuvos ir Ukrainos regbio nacionalinės rinktinės

Rytoj, šeštadienį, Panevėžio „Aukštaitijos“ stadioną sudrebins įspūdingas regbio mačas.

Europos čempionato  „Conference 1″ diviziono Šiaurės konferencijos turnyro antrąsias rungtynes Lietuvos rinktinė žais su iš aukštesnio diviziono iškritusia Ukrainos komanda.

Šiandien Panevėžio miesto savivaldybėje vyko spaudos konferencija, skirta šios dienos mačui tarp Lietuvos ir Ukrainos komandų. Konferencijoje dalyvavo Lietuvos regbio rinktinės treneriai Ntando Manyosha ir Gediminas Marcišauskas, komandos kapitonas Žygimantas Radžius, Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas, miesto Sporto skyriaus vedėjas Justinas Jasiukaitis.

Miesto meras pasidžiaugė, kad Panevėžyje šiais metais Lietuvos nacionalinė regbio rinktinė žais jau antrą kartą.

„Panevėžyje šiais metais jau vyko LFF taurės finalas, dažnai vyksta aukšto lygio krepšinio rungtynės, o dabar žais šalies regbio rinktinė. Gero lygio sporto renginių mūsų mieste šiais metais tikrai netrūksta“, – teigė R. M. Račkauskas ir palinkėjo pergalės Lietuvos rinktinei.

Rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos N. Manyosha pažymėjo, kad komanda sklandžiai ruošėsi artėjančiam susitikimui ir jame sieks tik pergalės. Pasak trenerio, regbininkai, kurie kovos aikštėje, atiduos  visas jėgas, kad įveiktų varžovus.

Treneris Gediminas Marcišauskas teigė, kad Ukrainos komanda savo žaidimo stiliumi panaši į Latvijos, su kuria neseniai žaidė mūsų komanda. G. Marcišausko teigimu, nemaža dalis Ukrainos žaidėjų rungtyniauja užsienio klubuose ir turi tarptautinių rungtynių patirties. Lyginant su ta varžovų komanda, su kuria žaidė Lietuva prieš septynerius metus, varžovų komandos sudėtis pasikeitė maždaug 80 procentų.

Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius pasidžiaugė, kad mikroklimatas komandoje puikus. „Visi žaidėjai pasiruošę rimtai kovai. Varžovas pajėgus, turėtų būti lygi kova, todėl siekiant pergalės, viską lems mažos detalės“, – sakė Ž. Radžius.

Šios rungtynės bus svarbios ne tik turnyrine prasme. 2010-aisiais metais Lietuvos regbininkai pasiekė pasaulio rekordą, iškovodami 18 pergalių iš eilės, o šią seriją nutraukė būtent ukrainiečiai. Šiauliuose vykusiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse lietuviai pralaimėjo Ukrainai 16:27 (3:20).

Nemažai to metų žaidėjų vis dar tęsia savo karjeras, o Lietuvos rinktinėje ir naujame Europos čempionato cikle rungtyniauja su Ukraina 2010 metais žaidę Ignas Darkintis, Marius Andrijauskas, Kęstutis Marcišauskas ir Justinas Vasiliauskas.

Lietuva su Ukraina žaidė pasaulio čempionato atrankos penktajame etape, kuomet iki planetos pirmenybių buvo likę tik du žingsniai.

37-erių metų M. Andrijauskas prisipažino, kad rungtynės su Ukraina buvo pačios svarbiausios jo karjeroje, o būtent šeštadienio rungtynėse jis žada atsisveikinti su nacionaline komanda.

„Atsimenu, kad Šiauliuose buvo susirinkę didelis skaičius žiūrovų ir mes dėl sirgalių keliamo triukšmo vos galėjome susikalbėti“, – prisiminė ne mažesnio palaikymo Panevėžyje laukiantis M. Andrijauskas.

Puikiai paskutines rungtynes su Ukraina prisimena ir ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas Mindaugas Misevičius. Karjerą Lietuvos rinktinėje prieš pusę metų baigęs regbininkas teigė, kad Lietuva tuomet turėjo šansų nugalėti gerokai aukštesniame lygyje žaidusią Ukrainą.

Lietuvos ir Ukrainos rungtynių pertraukos metu Lietuvos regbio federacija įteiks specialų prizą M. Misevičiui už ilgus metus Lietuvos rinktinėje.

Abi komandos naują Europos čempionato ciklą pradėjo pergalingai. Lietuviai svečiuose 33:19 įveikė latvius, o ukrainiečiai savo aikštėje 29:8 nugalėjo Švedijos komandą.

Lietuvos ir Ukrainos regbio rinktinių akistata vyks šeštadienį Panevėžio Aukštaitijos stadione 14 val.

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų