Parodoje – daugiau nei 70 darbų, atskleidžiančių ne tik Japonijos fotografijos virsmą, tačiau ir didelius pačios valstybės, jos visuomenės ir kraštovaizdžio pokyčius.

Panevėžyje – Japonijos kultūros atspindžiai

Panevėžyje – Japonijos kultūros atspindžiai

Panevėžio miesto dailės galerijoje veikia paroda „Žvelgiant į šiuolaikinį pasaulį: japonų fotografija nuo 1970-ųjų iki dabar“. Parodos atidaryme dalyvavo ir Japonijos ambasadorius J.E. p Toyoei Shigeeda.

„Daugiau nei 70 darbų, atskleidžiančių ne tik Japonijos fotografijos virsmą, tačiau ir didelius pačios valstybės, jos visuomenės ir kraštovaizdžio pokyčius. Tai tarsi trumpa, bet kartu ir nepaprastai įtaigi kelionė po nuostabų ir pilną netikėtumų kraštą. Dėkoju Japonijos ambasadai ir ambasadoriui ponui Toyoei Shigeeda, už dėmesį Panevėžiu ir suteiktą unikalią galimybę pažinti Jūsų šalį“, – parodos atidaryme sakė meras Rytis Račkauskas.

Parodą rengiantys Japonijos ambasada Lietuvoje ir Japonijos fondas kviečia panevėžiečius ir miesto svečius iš arčiau pajusti Japonijos kultūrą, susipažinti su per pastaruosius dešimtmečius įvykusiais visuomenės ir kraštovaizdžio pokyčiais.

Japonijos fondas aktyviai plėtoja tarptautinius kultūrinius mainus ir bendradarbiauja su daugiau nei 130 šalių visame pasaulyje. Fondo tikslas – populiarinti Japonijos kultūrą per tradicinio ir šiuolaikinio japonų meno parodas ir padėti žmonėms geriau suprasti Japonijos kultūrą. Daugiau nei dešimt metų po įvairius užsienio miestus keliaujančią fotografijų parodą dabar galima bus pamatyti ir Panevėžyje.

Parodoje eksponuojami 23 fotografų darbai, kuriuos sudaro 76 fotografijos. Pati paroda yra suskirstyta į du skyrius. Pirmasis – „Kintanti visuomenė“, čia eksponuojamuose kūriniuose vaizduojama sparti urbanizacija ir gyvas gatvės gyvenimas Japonijai patiriant didelius pokyčius.

Antrajame parodos skyriuje „Kintantis kraštovaizdis“ – miestų, priemiesčių ir gamtos vaizdai. Čia fotografai siekia šiuolaikiškai pažvelgti į kasdienį kraštovaizdį ir užfiksuoti nuolatinę visuomenės ir laikmečio kaitą.

Parodos fotografijos atskleidžia Japonijos visuomenę įvairiais aspektais nuo spartaus ekonominio kilimo pabaigos iki amžių sandūros. Abiejuose skyriuose kreipiamas dėmesys į kintantį atskirų fotografų požiūrį jiems susiduriant su nauja realybe.

Paroda „Žvelgiant į šiuolaikinį pasaulį: japonų fotografija nuo 1970-ųjų iki dabar“ Dailės galerijoje veiks iki spalio 7 dienos.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų