Šventėje dalyvių laukia linksmybės. Mažųjų – piešimo konkursas, batutas ir kitos staigmenos, vyresniųjų – koncertas. M. Garucko nuotr.

Panevėžio bendruomenes įsupo „Sparnuotosios sūpynės“

Panevėžio bendruomenes įsupo „Sparnuotosios sūpynės“

Vasariško lietaus nepabūgusieji sekmadienį susirinko į jau tradicine tampančią miesto bendruomenių šventę A. Baranausko pušynėlį Rožyno mikrorajone. Antrus metus šioje vietoje organizuojamas renginys „Sparnuotosios sūpynės“ šiemet skirtas Lietuvos Valstybės šimtmečiui paminėti.

Šventės, dabar vienijančios miesto vietos bendruomenes, taip pat ir nevyriausybines organizacijas, ištakos – Rožyno bendruomenės ilgametės pirmininkės Romos Šerplienės kieme. Kasmet šventė augo, vienijo vis daugiau dalyvių, o praėjusių metų sėkmė, kai į būrį susirinko per 200 miesto bendruomenių narių, paskatino tradiciją tęsti.

Sąskrydyje bendruomenės ir nevyriausybinės organizacijos pristato savo veiklą, džiaugsmus bei iššūkius, su kuriais tenka susidurti. 25-erius metus veikiančios agentūros „SOS vaikai“ vadovės Irmos Zabulionytės teigimu, toks pasibuvimas būryje bei bendradarbiavimas yra labai svarbus.

„Mes gyvename bendruomenėje ir tik bendromis jėgomis galime išspręsti Panevėžio problemas, kurios neretai yra kompleksinės“, – teigė I. Zabulionytė.

Šventėje dalyvių laukia linksmybės. Mažųjų – piešimo konkursas, batutas ir kitos staigmenos, vyresniųjų  – koncertas, Panevėžio regioninio Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus pramogos. Kariai pristato savo veiklą, norintiems leidžia išbandyti atsivežtą techniką. O vakare renginio vairą perims „Raskilos“ kolektyvas.

Pasak Rožyno seniūnaitės ir bendruomenės pirmininkės R. Šerplienės, toks susibūrimas – puiki proga visoms mieste veikiančioms nevyriausybinėms organizacijoms, vietos bendruomenėms pažinti vieniems kitus, pabendrauti ir pasidalyti patirtimi. Rožyno progimnazijos direktorė Aida Adiklienė sako turintis vilties, kad A. Baranausko pušynėlis taps vis patrauklesne ne tik pavienių lankytojų, bet ir bendruomenių susitikimo vieta.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų