Organizatorių nuotr.

Šalies paplūdimio regbio čempionate – šešti

Šalies paplūdimio regbio čempionate – šešti

Šeštadienį Klaipėdos Smiltynės paplūdimyje vykusiame atvirajame Lietuvos paplūdimio regbio čempionate Panevėžio „Klevas-PRC“ užėmė 6-tą vietą 10-ies komandų turnyre.

Mūsiškiai A grupėje 3:10 nusileido būsimai turnyro čempionei Šiaulių „Vairo-Kalvio“ komandai, tačiau vėliau 5:3 pranoko Plungės „Dorbę“, 5:4 įveiktas Kauno „Žalgiris-2“, bet 2:6 pralaimėta Jurbarko „Lūšiai“.

Su dviem pralaimėjimais grupėje užimta 3-ia vieta ir mače dėl penktosios vietos panevėžiečiai 2:5 nusileido „Jūrmala“ regbininkams bei užėmė 6-tą vietą.

Rezultatus vertinu gana teigiamai. Pernai buvome likę 9-ti, šiemet pozicijos pagerintos, vadinasi, progresas yra. Jaunimas per metus sustiprėjo, paaugo, tad šiemet buvo lengviau“, – po turnyro teigė panevėžiečių strategas Anatolijus Smirnovas. Žaidėjai rungtyniavo 5 prieš 5-is, vienas mačas truko du kėlinius po 5 min.

Aikštės dydis taip pat nepriminė klasikinio stadiono: regbininkai kovojo 30 m ilgio ir 25 pločio aikštėje. „Puikiai žaidė patyrę Andrius Totorius ir Liutauras Nekrašas, jie vedė mūsų ekipą į priekį, iš jaunesnių sėkmingai jiems talkino Kasparas Lukoševičius, Haroldas Petrulis, Ignas Žukas, Matas Žaldokas, Nortas Albavičius“, – pridūrė A. Smirnovas.

Pasak trenerio, Panevėžio regbininkai iki rugpjūčio 17 dienos pailsės, o vėliau gludins žaidimą treniruotėse: laukia įtemptas ruduo: iki pat spalio pabaigos nebus laisvo savaitgalio.

Čempionate triumfavo ir nugalėtojos titulą apgynė Šiaulių „Vairo-Kalvio“ komanda. Šiauliečiai A grupėje įveikė 5:2 Jurbarko „Lūšį“, 6:3 – Kauno „Žalgirį-2“, 8:1 – Plungės „Dorbę“ ir pateko į finalą.

Tuo tarpu B grupėje visas keturias pergales iškovojo ir kelialapį į finalą pelnė šeimininkai – „Klaipėdos kovo“ regbininkai. Jie 4:3 įveikė Kauno „Žalgirį-1“, 5:2 – „Jūrmala“ (Latvija), 8:6 – „Olštyn“ (Lenkija) ir 5:2 – „Šiaulių“ ekipas. Turnyro finale „Vairas-Kalvis“ pademonstravo, kad ne veltui buvo laikomi favoritais ir 5:1 nugalėjo „Klaipėdos kovą“ bei į viršų kėlė nugalėtojų taurę.

Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas „Vairo-Kalvio“ narys Mantautas Vilimavičius. Jis teigė, jog apie naudingiausio žaidėjo prizą negalvojo ir tai jam buvo staigmena.

„Naudingiausio žaidėjo prizo nesitikėjau. Apie tai niekada negalvoju. Būtų taip pat smagu, jei prizą gautų kas nors iš komandos draugų.

Sunku pasakyti, kodėl išrinko mane. Smagu gauti tokį įvertinimą“, – pridūrė regbininkais. Bronzos medalius Klaipėdoje iškovojo Kauno „Žalgirio“ pirmoji komanda. Ji mažajame finale 6:1 nugalėjo „Lūšį“.

Atvirajame Lietuvos čempionate taip pat dalyvavo visas būrys veteranų. Regbio veteranai iš Klaipėdos, Kaliningrado (Rusija), Jūrmalos ir Šiaulių pasidalino į keturias komandas ir tarpusavyje išbandė savo jėgas.

Turnyro organizatorius Vaidotas Girdvainis džiaugėsi, kad šių metų Lietuvos čempionatas pritraukė daug komandų ir pakvietė visus į kitąmet vyksiantį jubiliejinį – 20-ąjį – Lietuvos paplūdimio regbio čempionatą.

Galutinė Lietuvos paplūdimio regbio čempionato rikiuotė: 1. Šiaulių „Vairas-Kalvis“, 2. „Klaipėdos kovas“, 3. Kauno „Žalgiris-1“, 4. Jurbarko „Lūšis“, 5. „Jūrmala“ (Latvija), 6. Panevėžio „Klevas-PRC“, 7. „Šiauliai“, 8. Kauno „Žalgiris-2“, 9. Plungės „Dorbė“, 10. „Olštyn“ (Lenkija).

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų