#DIENOS RECEPTAS Kruopų per daug nebus!

#DIENOS RECEPTAS Kruopų per daug nebus!

Jeigu pastebėjote, kad kruopų atsargos namuose didesnės už norą valgyti košę, štai ką dar galėtumėte pasigaminti iš perlinių.

Tiršta agurkinė sriuba

Reikės (4 porcijoms): 120 g perlinių kruopų, 2 vidutinių raugintų agurkų, 100–150 ml agurkų sūrymo, 2 vidutinių morkų, 2 salierų stiebų, 2 stambių svogūnų, 2 česnako skiltelių, ryšelio įvairių žalumynų (petražolių, bazilikų, svogūnų laiškų), 100 g pomidorų padažo, aliejaus, 1 šaukštelio rūkytų paprikų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, alyvuogių – patiekti, smulkiai pjaustytos keptos mėsos (paukštienos, kiaulienos, avienos, jautienos) arba dešrelių – nebūtina.

Į prikaistuvį įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kruopas, užkaiskite ant vidutinės ugnies ir maišydami pakepinkite 10 minučių. Tada apliekite 2 stiklinėmis vandens, pasūdykite, palaukite, kol užvirs, uždenkite prikaistuvį ir 20–25 minutes virkite ant silpniausios ugnies.

Morkas, svogūną, česnakus ir salierus supjaustykite smulkiais kubeliais. Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai į 4 skiltis, tada skersai 1 cm storio gabalėliais.

Puode storu dugnu įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus ir 5 minutes pakepinkite ant stiprios ugnies. Paskui suberkite morkas ir salierus, vėl maišydami kepkite 5 minutes. Paskiausiai sudėkite česnakus su agurkais ir palaikykite ant ugnies dar 1 minutę.

Ant daržovių pilkite pomidorų padažą, berkite paprikas ir išmaišę užpilkite 1,5 litro šalto vandens. Kai užvirs, pavirkite 5 minutes ir sudėkite perlines kruopas. Pagardinę pipirais, 10 minučių virkite uždengtame puode ant silpnos ugnies.

Į sriubą įpilkite norimą kiekį agurkų sūrymo, paskutinįkart užvirinkite ir nukaiskite. Įmaišykite smulkintus žalumynus, jeigu dedate, pjaustytą mėsą, palikite uždengtame puode nusistovėti 5–10 minučių, ir patiekite papuošę pjaustytomis alyvuogėmis.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų