(Scanpix nuotr.)

Kiniškas tempas: „Huawei P30 Pro“ apžvalga

Kiniškas tempas: „Huawei P30 Pro“ apžvalga

„Huawei“ kas pusmetį pristato naują aukščiausios klasės telefoną. Kaip suspėti vartotojams?

Atrodo, tai jau tampa rutina. Lygiai prieš metus, paskutinį kovo antradienį, Paryžiuje „Huawei“ pristatė P20 išmaniųjų telefonų seriją, kurioje buvo ir įspūdingomis fotografavimo galimybėmis tuomet išsiskyręs „P20 Pro“. Lygiai po metų vėl Prancūzijos sostinėje tas pats Richardas Yu, „Huawei“ vartotojų verslo grupės direktorius, lipa ant pakylos ir tūkstančiams žurnalistų praneša apie naują technologijų revoliuciją. Jo rankose – „Huawei P30 Pro“. Ir, žinoma, vėl daugiausia dėmesio skiriama išmaniojo įrenginio fotografavimo galimybėms.

Tačiau pusiaukelėje tarp P20 ir P30 serijų pristatymo, pernai rudenį, Londone buvo pristatytas dar vienas „Huawei“ flagmanas „Mate 20 Pro“ – galingas, subtilaus dizaino verslo klasės telefonas su taip pat įspūdingomis fotografavimo galimybėmis. Šių telefonų kainoms svyruojant ties 1000 eurų riba, kyla klausimas, kodėl kinų gamintoja tokiu tempu išleidžia naujus flagmanus?

„Huawei“ pateikia paaiškinimą, kad P serija išsiskiria drąsesniu dizainu, spalvomis ir fotografavimo galimybėmis, tad yra skirta kūrybiškiems žmonėms. „Mate“, akcentuojant telefono galią ir greitį, esą turėtų patraukti solidesnę verslo auditoriją. Toks paaiškinimas gal ir atrodo logiškas, bet įtikins toli gražu ne visus.
„P20 Pro“ įsigiję pirkėjai po pusmečio turėjo teisę jaustis nusivylę. „Mate 20 Pro“ keliais žingsniais išsiveržė į priekį – ypač dizainu, taip pat kai kuriomis techninėmis ypatybėmis. O koks atstumas skiria „Mate 20 Pro“ ir naująjį „P30 Pro“?

Ar 1 milimetras yra daug?

Pusmetį pasinaudojus „Mate 20 Pro“, naujasis įrenginys, bent savo išvaizda, didelio įspūdžio nepadarė. Iš pirmo žvilgsnio jie labai panašūs, skirtumai išaiškėja tik apžiūrėjus atidžiau ir paėmus į rankas.

„P30 Pro“ yra milimetru platesnis, vos aukštesnis ir neįžiūrimai plonesnis, bet 3 gramais sunkesnis. Tuos gramus turbūt pajustų tik vaistininkas, tačiau senąjį „Mate 20 Pro“, kuris 1,1 milimetro siauresnis, kurio korpuso kraštai – aptakesni ir rupesnė galinė dalis, yra patogiau naudoti, jis labiau limpa prie rankos.

Naujojo įrenginio 6,47 colio ekranas yra vos pastebimai didesnis, o vietoj didelės „Mate 20 Pro“ „iškirptės“ viršuje turi visiškai miniatiūrinę, apgaubiančią tik priekinę kamerą. Piršto atspaudų skaitytuvas taip pat įrengtas ant ekrano, tačiau jo apačioje (ne taip patogu), bet naujasis veikia greičiau ir sklandžiau. Ekraną atrakinanti veido atpažinimo sistema geresnė senajame įrenginyje, naudojanti lazerinį skaitytuvą, o ne priekinę kamerą kaip naujajame.

„P30 Pro“ galimybės: nuo plataus kampo iki 10 kartų priartinimo

„Mate 20 Pro“ ekrano raiška yra didesnė, tačiau taupant bateriją realiame gyvenime geriau naudoti tą pačią HD+ kaip ir „P30 Pro“. Tas pats abiejų telefonų procesorius ir atmintinės, tad jie veikia identiškai. Vienodos ir baterijos, kurių pakanka gana aktyviai naudotis telefonu visą dieną, abi turi greitojo įkrovimo funkciją.

Įspūdingas teleobjektyvas

Tad, kaip jau įprasta aptariant „Huawei“ telefonus, didesnių skirtumų reikėtų ieškoti jų fotokamerose, nors ir čia nerasime nieko, kas turėtų įtakos kasdieniame gyvenime. Abiejuose telefonuose naudojama legendinės fotografijos įrangos gamintojos „Leica“, su kuria bendradarbiauja „Huawei“, kameros.

Asmenukėms skirta priekinė „P30 Pro“ kamera yra 32 megapikselių (MP), o senojo įrenginio – 24 MP. Du iš trijų galinių objektyvų yra visiškai identiški – 40 MP f/1.6 standartinis ir 20 MP f/2.2 plačiakampis. „P30 Pro“ teleobjektyvas taip pat yra 8 MP, tačiau jautresnis ir turi penkių (vietoj trijų) kartų optinio priartinimo funkciją. Abiem telefonais, aukojant nuotraukų kokybę, vaizdą galima priartinti iki 10 kartų.

„P30 Pro“ teleobjektyvas įspūdingai fotografuoja toli esančius objektus, tiesa, geros kokybės nuotraukoms reikės stovo. Tai tikra šnipų svajonė – spragtelkite telefonu į už kelių metrų esantį kompiuterio ekraną ir nuotraukoje galėsite perskaityti atversto dokumento tekstą. Atrodo, viešose vietose dirbti su konfidencialia informacija tampa itin neapdairu.

„P30 Pro“ galimybės: nuo plataus kampo iki 10 kartų priartinimo

Verdiktas – „P30 Pro“ nėra išskirtinai pranašesnis už pusmečiu senesnį modelį, turi ir trūkumų, tad apsispręsti gali padėti įrenginių kaina. Bet čia irgi pasitinka painiava. Standartiniame kainoraštyje senasis „Mate 20 Pro“ įvertintas 999 eurais ir yra 100 eurų brangesnis nei „P30 Pro“. Tad, atrodytų, atsakymas aiškus. Tačiau perkant išsimokėtinai kelių eurų mėnesio įmokos skirtumas gali nebeatrodyti toks reikšmingas, be to, mobiliojo ryšio operatoriai skelbia įvairių akcijų. Tad gal geriau palaukti rudens, kai pasirodys „Mate 30 Pro“?

 

(Gamintojų nuotr.)

Alternatyva: „Samsung Galaxy S10+“

Naujasis Pietų Korėjos gamintojos „Samsung“ išmanusis telefonas „Galaxy S10+“ yra tas taikinys, į kurį kasmet taikosi agresyvia plėtra pagarsėjusi „Huawei“. S10 serija visiškai neseniai pasiekė prekybos vietas, tad tebėra karšta naujiena technologijų gurmanams, juolab tiesioginiai konkurentai iš „Apple“ ir „Huawei“ pasirodys tik rudenį.

Palyginti su šiame puslapyje aptartais „Huawei“ modeliais, „Galaxy S10+“ yra brangiausias (nuo 1009 eurų), turi didžiausios raiškos ir išmaniausią ekraną, yra lengviausias ir ploniausias. Nepaisant to, kad yra platesnis už minėtus du konkurentus, „Galaxy S10+“ atrodo ergonomiškiausias iš visų trijų telefonų, o 17 sutaupytų gramų, palyginti su „P30 Pro“, iš tikrųjų justi. Ne itin vykęs sprendimas yra pačiame dešinės briaunos viršuje įtaisytas įjungimo mygtukas, jį nepatogu pasiekti nykščiu laikant telefoną delne.

Gamintojos toliau žaidžia su priekinių ekranų „iškirptėmis“, mėgindamos laimėti kuo daugiau ekrano ploto. „Galaxy S10+“ turi dvi priekines kameras, kurios įmontuotos viršutiniame dešiniajame krašte ir užima itin nedaug naudingo ekrano ploto, bet sugriauna simetriją.

„Galaxy S10+“ turi daugiau operatyviosios atminties (8 GB, „Huawei“ modeliai – 6 GB). Vidinė atmintis visų trijų telefonų yra 128 GB, tačiau „Samsung“ galima įdėti 512 GB „microSD“ kortelę („Huawei“ – 216 GB).

Gale įmontuota kamera su trimis objektyvais: 12 MP teleobjektyvu, 12 MP plačiakampiu ir 16 MP „ultraplačiakampiu“. „Huawei“ modeliai šiais parametrais pranašesni, ypač dėl galimybių fotografuoti naktį ir vaizdą priartinti. Bet fotografai instagrame liaupsių sulaukia ne dėl techninių niuansų, bet kūrybiškumo ar kompozicijos.

Technologijų ekspertai „Galaxy S10+“ tituluoja vienu geriausių išmaniųjų telefonų rinkoje, o kai kas jam pirmenybę prieš kiniškus modelius teiks ir dėl politinių motyvų.

Komentarai

  • […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

    • Atsakyti
  • […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Source link […]

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Rodyti daugiau
Daugiau leidinio naujienų