(BNS nuotr.)

Mindaugas Bastys traukiasi iš socialdemokratų maištininkų gretų

Mindaugas Bastys traukiasi iš socialdemokratų maištininkų gretų

Nors Mindaugas Bastys buvo tarp socialdemokratų, kurie prieš partijos valią pasirašė bendradarbiavimo sutartį  su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, antradienį jis pranešė, jog persigalvojo.

„Atvirai išsakau savo apsisprendimą. LSDP gretose nesant vieningos pozicijos dėl bendradarbiavimo su valdančiąja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, priėmiau galutinį sprendimą – nepritariu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei socialdemokratų partijos frakcijų koaliciniam susitarimui Seime ir prašau mano parašą po šiuo dokumentu laikyti negaliojančiu“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė M. Bastys.

Su pačiu M. Basčiu BNS susisiekti nepavyko, kaip ir su Socialdemokratų frakcijos seniūnu Andriumi Palioniu. Socialdemokratai iš skirtingų stovyklų, susitarimą su „valstiečiais“ pasirašęs Gediminas Kirkilas bei partijos pozicijos laikytis pasirinkęs Algirdas Sysas apie tokį kolegos sprendimą sakė nesantys informuoti.

Praėjusį šeštadienį LSDP Etikos ir procedūrų komisija už partijos statuto pažeidimus rekomendavo tarybai šalinti koaliciją su „valstiečiais“ sudariusios Seimo socialdemokratus iš partijos.

Rugsėjo pabaigoje LSDP taryba priėmė sprendimą pasitraukti iš koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet devyni Seimo socialdemokratai prieš partijos tarybos valią balsavo už tai, kad būtų tęsiamas bendradarbiavimas su „valstiečiais“. Už tai buvo Juozas Bernatonis, Antanas Vinkus, Artūras Skardžius, Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Algirdas Butkevičius, Rimantas Sinkevičius, A. Palionis, G. Kirkilas. Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, A. Sysas ir Juozas Olekas buvo prieš. Julius Sabatauskas susilaikė, dar trys Seimo socialdemokratai posėdyje nedalyvavo. Iš partijos siūloma šalinti ir M. Bastį, nes jis pasirašė susitarimą dėl frakcijų koalicijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų