Iš kairės: I. Hendersonas, J. Dmitrijevas, I.Laursas

Buvęs „Yahoo“ viceprezidentas įsigijo Lietuvos bendrovę ir planuoja plėtrą

Buvęs „Yahoo“ viceprezidentas įsigijo Lietuvos bendrovę ir planuoja plėtrą

Silicio slėnyje įsikūrusi kompanija planuoja įkurti Lietuvoje tyrimų ir plėtros centrą. Buvęs „Yahoo“ viceprezidentas ir „Talech Inc“ generalinis direktorius Irvas Hendersonas pasirašė sutartį dėl IT plėtros bendrovės „Inovacijų erdvė“ įsigijimo.

,,Nextury Ventures“ portfelio bendrovę „Inovacijų erdvė“ 2018 m. įsteigė Jevgenijus Dmitrijevas. Ji teikia interneto ir mobiliojo ryšio plėtros paslaugas ankstyvaisiais bendrovių etapais.
Irv Henderson ir „Nextury Ventures“ vadovas Ilja Laursas pirmą kartą susitiko 2008-aisiais Silicio slėnyje, kai Irv dirbo „Yahoo“, o Ilja vadovavo „GetJar“. Verslo partnerių teigimu, sėkminga verslo partnerystė yra kuriama pasitikėjimu ir gerais asmeniniais santykiais. I. Hendersonas pabrėžė, kad šie du aspektai buvo labai svarbūs priimant sprendimą įsigyti Lietuvos bendrovę.
,,Techninio patikrinimo proceso metu mes buvome sužavėti aukštu bendrovės „Inovacijų erdvė“ komandos kompetencijos lygiu. tai yra gerai veikianti, darni ir daug gero darbo atlikusi komanda. Nekantrauju pradėti mūsų tyrimų ir plėtros veiklą“, – sako I. Hendersonas.

Praėjus kiek daugiau nei metams nuo bendrovės įsteigimo, bendrovės ,,Inovacijų erdvė” steigėjas ir generalinis direktorius Jevgenijus Dmitrijevas džiaugiasi galėdamas prisijungti prie „Talech“ komandos. ,,Mūsų veikla buvo sėkminga, o dabar atėjo laikas kitam žingsniui. Didžiuojuosi mūsų rezultatu. Mes turime stiprią komandą, aš nebūčiau to pasiekęs vienas“, – sakė jis.

Naujos galimybės Lietuvos startuoliams ir IT profesionalams

Pasak investuotojo Ilja Laurs, šis bendrovės įsigijimas yra neabejotinai geros naujienos „Nextury“, bet šis žingsnis dar svarbesnis visai startuolių ekosistemai Lietuvoje. ,,Pačios sėkmingiausios startuolių ekosistemos, kaip Silicio slėnis, visų pirma veikia privačių investicijų dėka, o likvidumas ir bendrovių įsigijimai supaprastina investicijas ir suteikia sėkmės. Vienas pirmųjų bendrovės plėtros proceso tikslų yra sukurti 50 naujų darbo vietų IT specialistams“, – sakė I. Laursas.

„Inovacijų erdvė“ yra trečiasis „Nextury Ventures“ pardavimas per pastaruosius 12 mėnesių. 2018 metų antroje pusėje „Nextury Ventures“ pardavė didžiąją dalijimosi ekonomikos startuolio „Dalinuosi“ akcijų dalį „Topo Centras Group“, ir kitą IT plėtros komandą bendrovei „Zedge“.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų