(BNS nuotr.)

Vilniaus miesto taryboje – Liberalų sąjūdžio ir LLRA koalicija

Vilniaus miesto taryboje – Liberalų sąjūdžio ir LLRA koalicija

Vilniaus meras Remigijus Šimašius pripažįsta, jog lipdomoje koalicijoje sostinėje tarp jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) – Krikščioniškų šeimų sąjungos egzistuoja didžiulė ideologinė takoskyra.

„Jei tai būtų iš gero gyvenimo, tai galėtume vieną retoriką vartoti. Dabar tai nėra iš gero gyvenimo. Šiuo atveju, aš kaip tiesiogiai išrinktas meras, natūraliai esu tiesiogiai siejamas su sėkmėmis ir nesėkmėmis Vilniaus miesto, aš suinteresuotas, kad tų sėkmių būtų daugiau, esu suinteresuotas, kad judėtume pirmyn. Nežinau, ar tai bus raketinis užtaisas. Aš tik žinau, kad tas inkaras, kuris buvo pastaruoju metu, su juo buvo ypatingai sunku judėti“, – LRT laidai „Dėmesio centre“ sakė R.Šimašius, turėdamas omenyje iš koalicijos patrauktus konservatorius.

Jis teigia, kad šiuo metu dar vyksta derybos su potencialiais koalicijos partneriais, daugiau aiškumo dėl LLRA-KŠS reikalavimų, anot jo, turėtų būti žinoma pirmadienį. Meras pabrėžė, kad nacionaliniu lygmeniu partijas vienija nebent klausimas dėl nelietuviškų pavardžių rašybos asmens dokumentuose, tuo metu mieste, jo nuomone, bendradarbiavimas gali būti sėkmingas dėl kitokio klausimų rato.

„Jei būtų nacionaliniu lygiu Seime tokia koalicija daroma, tai turbūt vienintelis dalykas, dėl kurio sutaria paprastai LLRA su liberalais, tai nebent w, q ir x raidžių klausimas, arba žmogaus teisių, kalbant apie tautines mažumas, klausimai. Visais kitais atvejais, ar tai būtų moralinis kišimasis į žmonių gyvenimą dėl abortų draudimo, ar geopolitinis matymas – daug kas labai skiriasi“, – pripažino jis.

Vilniaus liberalai šią savaitę paskelbė nutraukiantys darbą su konservatoriais ir siekia suformuoti naują valdančiąją koaliciją su buvusiais partneriais bei opozicinėmis partijomis. „Lietuvos sąrašas“ yra pirmieji iš besiderančių, kurie pasakė, jog koalicijoje nedalyvaus.

Vilniaus liberalai šią savaitę paskelbė nutraukiantys darbą su konservatoriais ir siekia suformuoti naują valdančiąją koaliciją su buvusiais partneriais bei opozicinėmis partijomis.

Valdančiąją koaliciją Vilniaus savivaldybėje iki šiol sudarė 31 politikas iš 51: penkiolika liberalų, po keturis socialdemokratus bei „Lietuvos sąrašo“ atstovus, taip pat jau buvę partneriai – aštuoni TS-LKD atstovai.

Opozicijoje buvo trys „tvarkiečiai“, iš liberalų frakcijos pasitraukęs britas Markas Adamas Haroldas, dešimt Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovų, šeši Artūro Zuoko vadovaujami Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) politikai – pastarieji, kaip ir konservatoriai, į naująją koaliciją nekviečiami.

Liberalai šiuo metu siekia koalicijos su LLRA-KŠS, socialdemokratais bei „tvarkiečiais“, nes „Lietuvos sąrašo“ atstovai pranešė neįsivaizduojantys savęs tokioje koalicijoje. R.Šimašius neatmeta, kad liberalų koalicija galėtų būti formuojama ir be LLRA-KŠS, tik su trimis mažesnėmis frakcijomis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų