(BNS nuotr.)

Rimvydas Valatka Eltos vadovu išdirbo vieną dieną

Rimvydas Valatka Eltos vadovu išdirbo vieną dieną

Žurnalistas ir apžvalgininkas Rimvydas Valatka pirmadienį paskirtas Nacionalinės naujienų agentūros Elta vyriausiuoju redaktoriumi, iš darbo paskelbė išeinantis trečiadienį.

„Susipažinęs su situacija iš arti ir pasikalbėjęs su dauguma žurnalistų ir redaktorių, supratau, kad man reikėtų padaryti stebuklą tam, kad grąžinčiau ELTA buvusią žurnalistinę jėgą.
Tai nereiškia, kad ELTA neturi ateities. Tai tik reiškia, kad aš stebuklais netikiu. Būtų buvę visiems geriau, jei situaciją būčiau galėjęs įvertinti iš anksto, bet yra kaip yra. Blogai ne padaryti klaidą, o likti klaidoje“– savo feisbuko paskyroje rašė jis.

Pirmadienį kalbėdamas apie iššūkius, R.Valatka sakė, kad svarbiausias jo tikslas – užtikrinti aukščiausio lygio profesinius bei etinius žurnalistikos standartus, įgyvendinant ambicingus agentūros plėtros planus.

„Darbą pradedu, radęs vieningą supratimą su naująja agentūros savininke dėl principinių nuostatų, užtikrinant ne tik operatyviausių, bet ir patikimiausių naujienų sklaidą“, – pranešime sakė naujasis Eltos vyriausiasis redaktorius.

39 metus žiniasklaidoje veikiantis R.Valatka dirbo naujienų portalų 15min.lt, lrytas.lt, žurnalo „Veidas“ vyriausiuoju redaktoriumi. Pastaruoju metu jis veda savaitines laidas „Info TV“ televizijoje ir „Žinių radijuje“, komentuoja aktualijas portale delfi.lt.

39 metus žiniasklaidoje veikiantis R.Valatka dirbo naujienų portalų 15min.lt, lrytas.lt, žurnalo „Veidas“ vyriausiuoju redaktoriumi. Pastaruoju metu jis veda savaitines laidas „Info TV“ televizijoje ir „Žinių radijuje“, komentuoja aktualijas portale delfi.lt. R.Valatka sako tęsiantis šią apžvalgininko veiklą.

Eltos direktore nuo šių metų rugpjūčio dirba verslininkė Gitana Markovičienė, ji tęsia sandorį dėl kontrolinio agentūros akcijų paketo įsigijimo iš leidėjo Vito Tomkaus, teigia bendrovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų